Sari la conținut

Recomandare: Uleiul de cocos extravirgin – nelipsit din ritualul tău de frumusețe

Datorită proprietăților sale deosebite, uleiul de cocos extra-virgin presat la rece a devenit un ingredient nelipsit din industria frumuseții,  râvnit de multe dintre doamnele și domnișoarele dispuse să renunțe la tratamentele clasice în favoarea celor naturale.

Printre principalele beneficii în cosmetică menționăm că uleiul de cocos hidratează pielea, lăsând-o suplă și catifelată; curăță tenul în profunzime și exfoliază celulele moarte; poate înlocui foarte bine demachiantul și dizolvă chiar și rimelul waterproof; are efect anti-aging și luptă împotriva apariției ridurilor, fiind un ingredient ideal și pentru îngrijirea părului.

Sunt multe motive pentru care este indicat să folosești uleiul de cocos pentru ten, printre care se numără și conținutul său bogat de antioxidanți, care ajută la prevenirea îmbătrânirii pielii, dar și a petelor cauzate de expunerea la soare.

Este bine să știi că proprietățile antioxidante ale uleiului de cocos ajută pielea să își recapete strălucirea, exfoliind blând stratul de celule moarte și întărind țesutul conjunctiv. Masajul tenului cu ulei de cocos este un mod fantastic și extrem de simplu de a preveni îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor.

Uleiul de cocos este recunoscut și ca adjuvant în tratamentul afecțiunilor de piele precum eczemele, psoriazisul, dermatitele sau alte infecții cutanate. Un studiu recent arată că 46% dintre pacienții care sufereau de boli cronice ale pielii au răspuns pozitiv în tratarea afecțiunii după ce au început să folosească ulei de cocos.

Dacă folosești ulei de cocos pentru ten, e bine să știi că îl poți utiliza la fel de bine și ca scrub pentru corp, pe post de cremă de ras, ulei de masaj, balsam de buze sau ca remediu împotriva vergeturilor.

Doctorul zilei îți recomandă uleiul de cocos extra-virgin VivaCoco, calitate premium, obținut prin presare la rece, 100% natural, importat direct din India. Noi l-am încercat!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel