Sari la conținut

Recomandări de alimentație, accesibile și sănătoase. Pot preveni o boală gravă de care mulți români suferă

Recomandări de alimentație, accesibile și sănătoase. Brânză, migdale, brânză de soia, smochine, verdeață, suc de portocale, ovăz, năut, sardine, semințele de chia. Acestea sunt cele 10 alimente bogate în calciu. Mai mult, alimentele menționate mai sus ajută la menținerea sănătății oaselor și a echilibrului hormonal. 

Recomandări de alimentație, accesibile și sănătoase. Pot preveni o boală gravă de care mulți români suferă

Experții recomandată femei 1.000 miligrame, însă, din păcate, majoritatea duc lipsă de acest mineral și ajung să sufere de boli grave, cum ar fi osteoporoza.

1. Brânză

Majoritatea sortimentelor de brânză sunt excelente surse de calciu. Parmezanul deține însă supremația, cu 330 miligrame per porție de 30 de grame.

2. Migdale

O porție de migdale crude (100 de grame) oferă 320 miligrame de calciu, precum și fibre și vitamina E, substanțe nutritive care te pot ajuta să slăbești și să ai un tranzit intestinal sănătos.

Necesarul de calciu pentru organism
Necesarul de calciu pentru organism

3. Brânză tofu

Brânza din soia (tofu) oferă 300 miligrame de calciu la o porție de 100 de grame și poate fi consumată și de persoanele care au intoleranță la lactoză.

4. Smochine

Sunt dulci și bogate în acest mineral – conțin aproximativ 260 miligrame per porție. Pot fi consumate cu terci de ovăz, în iaurt sau într-o salată delicioasă de quinoa cu mentă.

 5. Suc de portocale fortificat

Un pahar de suc de portocale fortificat cu calciu conține 350 miligrame de calciu și este excelent la micul dejun.

6. Verdețuri

Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, varza kale, salata verde, bok choy, sunt surse excelente de calciu – conțin 360 miligrame de calciu per porție.

Recomandări de alimentație, accesibile și sănătoase. Pot preveni o boală gravă de care mulți români suferă

7. Sardine

O porție de sardine de 100 de grame îți aduce nu mai puțin de 370 miligrame de calciu, precum și vitamina D și acizi grași esențiali Omega 3.

8. Năut

O porție de năut fiert conține 315 miligrame de calciu, numeroase proteine și fibre. Poate fi consumat în salate sau sub formă de humus.

9. Ovăz

Ovăzul conține 200 miligrame de calciu per porție. Dacă vrei să dublezi doza de calciu, gătește ovăzul în lapte de migdale.

10. Semințe chia

Într-o porție de 100 de grame de semințe chia se găsesc nu mai puțin de 620 miligrame de calciu. Pot fi consumate în salate sau în budinci, potrivit csid.ro.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: