Sari la conținut

Regeneron dezvoltă anticorpi pentru a viza omicron, deoarece cocktailul actual își pierde potența împotriva noii variantei

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Regeneron Pharmaceuticals dezvoltă noi anticorpi care acționează împotriva variantei omicron a Covid-19, după ce compania a confirmat că actualul său cocktail și-a redus potența împotriva tulpinii puternic mutate.

CEO-ul Leonard Schleifer a declarat joi pentru CNBC că Regeneron intenționează să efectueze teste asupra noilor anticorpi în primul trimestru al anului 2022. Schleifer a spus că Regeneron lucrează cu Food and Drug Administration pentru a obține aprobarea următoarei generații de anticorpi cât mai eficient posibil.

„Cred că trebuie să găsim o modalitate prin care să putem aduce acest lucru pacienților la scară largă înainte de apariția următoarei variante”, a spus Schleifer în timpul unei apariții la Squawk Box de la CNBC.

Actualul cocktail de anticorpi este încă eficient împotriva deltei, a spus Schleifer. Spitalele sunt în prezent copleșite de un val de infecții  delta. Oficialii din domeniul sănătății publice sunt îngrijorați de faptul că sistemul de sănătate va fi lovit în curând de un val de infecție cu omicron și gripă, precum și că SUA va intra în sezonul de iarnă.

Tratamentele eficiente cu anticorpi ar putea juca un rol cheie în reducerea spitalizărilor și ameliorarea stresului asupra sistemului de sănătate.

„Este posibil ca delta să crească, creșterea gripei și, la fel, omicron”, a spus Schleifer. „Deci vom avea nevoie de un set complet de instrumente aici.”

Cocktailul de anticorpi Regeneron este administrat prin perfuzie intravenoasă. Cocktailul vizează proteina spike a virusului, blocând capacitatea acestuia de a invada celulele umane. Proteina cu vârf a suferit o mutație semnificativă pe parcursul pandemiei. Varianta omicron are mai mult de 30 de mutații la vârf.

Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, Rochelle Walensky, a declarat miercuri că omicronul reprezintă în prezent aproximativ 3% din cazurile de Covid din SUA. Cu toate acestea, Walensky a spus că CDC estimează că varianta reprezintă până la 13% din cazurile de Covid din New York și New York. Jersey. Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți că omicronul se răspândește mai rapid decât orice variantă anterioară.

Un studiu realizat de dr. David Ho de la Columbia și o echipă de oameni de știință a constatat că toate cele patru cocktail-uri de anticorpi utilizate în prezent în clinică au fost puternic lovite de omicron, „probabil eliminând sau diminuându-le eficacitatea”. Studiul a fost publicat ca pre-print, ceea ce înseamnă că nu a fost încă revizuit.

Pfizer și Merck dezvoltă pastile antivirale orale concepute pentru a preveni spitalizarea din cauza Covid. Pfizer, într-o analiză finală, a spus că pilula sa a fost eficientă în proporție de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor. Pilula lui Merck a redus spitalizările cu aproximativ 30% în studiul său clinic. Ambele companii au depus cereri pentru ca FDA să autorizeze tratamentele în regim de urgență.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel