Sari la conținut

„Regula de aur” pe care femeile trebuie să o urmeze pentru a-și menține sănătatea intimă – este ușor de urmat

uscaciune vaginala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Menopauza si viata intima

Este important să vă păstrați zona intimă sănătoasă, dar, având în vedere că există peste tot sfaturi contradictorii, este greu să știți cum să procedați cel mai bine.

Stephanie Taylor, director general al Kegel8, încearcă să le determine pe femei să aibă grijă de zonele lor intime și să conștientizeze importanța de a „avea grijă de numărul unu” – vaginul nostru.

Ea a comparat acest lucru cu importanța îngrijirii pielii, a părului și a unghiilor – părți ale corpului de care adesea femeile sunt obsedate. Așa că este timpul să acordați această energie părților intime.

Stephanie a împărtășit sfaturi pe care să le urmezi pentru a te asigura că sănătatea vaginului tău este la înălțime și a oferit, de asemenea, oamenilor o „regulă de aur” pe care să o urmeze atunci când vine vorba de menținerea sănătății.

„Regula de aur” pe care femeile trebuie să o urmeze pentru a-și menține sănătatea intimă

„Regula ei de aur” este să te asiguri că după ce faci sex, urinezi. Ea spune: „Deși există multe mituri despre sex, ar trebui să îl credeți pe acesta… să urinați după sex. Asta pentru că golirea vezicii urinare elimină instantaneu orice bacterie din vagin și din tractul urinar, reducând riscul de a face o infecție urinară. S-ar putea să nu simți senzația de a merge imediat după, dar nu-ți face griji, atâta timp cât se face într-un interval de timp rezonabil, te poți relaxa.”

Stephanie a recomandat, de asemenea, să vă păstrați părul pubian, mai degrabă decât să vă epilați, deoarece acesta are un scop. „Protejează împotriva bacteriilor și infecțiilor, cum ar fi Foliculita, absoarbe transpirația și acționează ca un tampon împotriva fricțiunii”, a împărtășit ea.

De asemenea, este important să știți că „vaginul se autocurăță datorită bacteriilor bune cunoscute sub numele de lactobacili, iar folosirea gelurilor de duș parfumate, a băilor cu spumă, a cremelor hidratante și a șervețelelor poate perturba nivelurile de pH atent echilibrate, putând să vă lase cu afte sau vaginoză bacteriană”. Ca urmare a acestui fapt, cel mai bine este să optați pentru produse fără parfum sau sensibile.

Atenție la lenjeria intimă!

Când vine vorba de alegerea lenjeriei de corp, lenjeria intimă strâmtă poate părea sexy, dar poate „contribui la apariția unei infecții urinare”, așa că este important să alegeți materiale respirabile, cum ar fi bumbacul, deoarece „ajută la menținerea umezelii la distanță”.

Hidratarea este importantă zi de zi, iar oamenii ar trebui să aibă ca obiectiv să bea doi litri de apă – dar știați că este, de asemenea, esențială pentru sănătatea vaginală? Stephanie explică: „Atingerea nivelului zilnic recomandat de H2O poate fi o luptă, dar dacă promisiunea de a avea o piele strălucitoare și mai multă energie nu te stimulează, poate că vaginul tău ar putea.

„Dacă ești deshidratată, cu atât mai uscată vei fi acolo jos, ceea ce ar putea duce la probleme precum o infecție, mâncărimi sau arsuri. În funcție de cât de activă ești, ar trebui să-ți propui să bei între doi și trei litri de apă pe zi. Dacă te plictisește gândul apei de la robinet, îmbogățește-o cu citrice, castraveți și mentă.”

Nu sta transpirată după ce ai făcut sport

De asemenea, este esențial ca atunci când faceți exerciții fizice, fie că sunteți o persoană care face exerciții pe jos, fie că preferați sala de sport, să vă schimbați hainele transpirate imediat ce ajungeți acasă. Stephanie a afirmat că este un „păcat” să rămâi în echipamentul de gimnastică folosit.

Ea a spus: „Gândul de a lua o gustare după un antrenament transpirat ar putea fi o motivație grozavă, dar să rămâi prea mult timp în hainele de sală este un păcat.

„Hainele transpirate și lenjeria intimă creează terenul perfect de reproducere pentru bacteriile rele, în special dacă sunt strâmte și fabricate din latex sau poliester. Așadar, fă un duș rapid și îmbracă haine noi înainte de a-ți continua restul zilei.”

Lucrul la podeaua pelviană vă poate ajuta, de asemenea, la sănătatea vaginală – și este mai bine să nu presupuneți că podeaua pelviană slabă afectează doar femeile în vârstă. „Dacă vă ignorați podeaua pelviană, ați putea sfârși prin a avea incontinență urinară, prolaps sau pierderea senzației în timpul sexului”, a avertizat Stephanie.

„Exercițiile pentru podeaua pelviană ar trebui să facă parte din rutina zilnică și, dacă aveți nevoie de un ajutor suplimentar, încercați un tonic pelvian care folosește impulsuri electrice pentru a stimula acești mușchi foarte importanți.”

Schimbați absorbantul frecvent

Stephanie a oferit, de asemenea, câteva sfaturi cu privire la menstruație, spunând că este important să vă schimbați absorbantul sau tamponul „frecvent (cel puțin la fiecare 4 ore) și să optați pentru un prosop de noapte mai gros”. Ea a avertizat, de asemenea, să nu lăsați tampoanele prea mult timp înăuntru, deoarece, dacă o faceți, riscați sindromul șocului toxic.

 

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel