luni, decembrie 5, 2022

Sfaturile medicului in ceea ce priveşte tratamentul cu anumite medicamente în funcţie de mesele zilnice pot părea irelevante şi nu toată lumea le respectă, conform Agerpres.

Iată de ce este important să ne ascultăm medicul:

În funcţie de tipul de medicament alimentele pot accelera sau încetini absorţia sa în organism. De asemenea, conform asociaţiei farmaciştilor din Saxonia Inferioră, alimentele pot slăbi sau întări efectul medicaţiei.

Te-ar mai interesa: Medic: ”Cătina este un medicament!” Crește imunita...

Dacă medicul recomdandă pacientului să ia un anumit medicament înainte de masă, asta înseamnă de obicei un interval de timp cuprins între 30-60 de minute înainte de a mânca, spun specialiştii.

Dacă medicul recomandă luarea unui anumit medicament pe stomacul gol, acest lucru înseamnă fie ingerarea lui dimineaţa, imediat după trezire, fie la cel puţin 120 de minute după ce a fost luată ultima masă.

 

Ana Maria Nițu

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private