miercuri, octombrie 21, 2020

Reinfecție Covid-19. Un tânăr de 25 de ani din Nevada, SUA, s-a îmbolnăvit de două ori de COVID-19, în decurs de o lună și jumătate. Este a cincea persoană care s-a reinfectat cu noul coronavirus, după vindecare. Astfel de cazuri au mai fost raportate în Hong Kong, Belgia, Olanda și Ecuador.

Potrivit dailymail, tânărul de 25 de ani a avut un test pozitiv Covid la mijlocul lunii aprilie, după ce a prezentat simptome ușoare de boală.

Citește și:

După ce și-a revenit și a avut două teste negative, el a început să experimenteze din nou simptome de Covid-19, la sfârșitul lunii mai.

Reinfecție Covid-19

Tânărul a fost testat, din nou, pozitiv pentru COVID-19, dar de data aceasta, boala a progresat într-un caz sever și a necesitat spitalizare și chiar oxigenoterapie.

Testele genetice au arătat că tulpinile de virus cu care s-a infectat tânărul au fost diferite ceea ce indică o reinfecție.

Citește și:

Rezultatele care au fost publicate într-un studiu pre-tipărit în august, au apărut și în revista medicală de The Lancet Infectious Diseases.

Echipa de cercetători spune că, deși sunt necesare cercetări suplimentare, concluziile sugerează că infectarea cu noul coronavirus nu garantează imunitatea totală și că toată lumea ar trebui să respecte în mod strict măsurile de prevenție.

Citește și:

„Acest lucru arată cât de important e să respectăm cu toții măsurile de protecție, indiferent dacă am avut sau nu boala”, dr. Mark Pandori de la Nevada State Public Health Laboratory.

Parteneri--