vineri, iulie 23, 2021

Întrucât numărul pacienților bolnavi de Covid-19 a început să scadă treptat, spitalele au implementat relaxarea condițiilor de vizitare. Cu toate acestea, intervalul oras este unul fix, iar vizitatorii trebuie

să respecte anumite reguli de siguranță pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Datorită rezultatelor favorabile ale campaniei de vaccinare, tot mai multe persoane sunt acum imune împotriva coronavirusului. Astfel, numărul de infectări scade treptat, precum și cel al pacienților bolnavi de coronavirus.

Astfel spitalele își permit să relaxeze măsurile stricte, care au menținut siguranța în timpul crizei sanitare provocate de coronavirus. Vizitatorii pot acum să îi vadă pe cei dragi, însă numai dacă îndeplinesc anumite condiții.

Relaxarea condițiilor de vizitare în spitale

Spitalele

au început relaxarea condiţiilor de vizitare. Între timp, doar aproximativ 32.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, dintre care 13.000 cu prima doză. Numărul celor imunizați cu ambele doze este de peste 4,2 milioane de persoane. Totodată, ieri au fost raportate 103 cazuri noi de coronavirus și zece decese cărora li se alătură alte 86 de anul trecut sau de la începutul acestui an, scrie Rador.

La terapie intensivă sunt internați 202 pacienți. În contextul scăderii numărului de pacienți COVID în stare gravă, spitalele au început să relaxeze condițiile de vizitare a bolnavilor

în unitățile respective.

La Bistrița, conducerea Spitalului Județean de Urgență a stabilit totuși reguli clare pentru cei care doresc să intre în spital și un orar strict.

Pacienții pot fi vizitați marțea și joia, între orele 14:00-15:00, de către rude și prieteni, vaccinați cu ambele doze, care pot face dovada că au trecut zece zile de la rapel. Mai sunt acceptați și cei care au un test Real Time PCR negativ, însă nu mai vechi de 72 de ore sau un test antigen rapid, făcut în ultimele 24 de ore.

Se permite accesul unei singure persoane, după ce i s-a făcut un triaj epidemiologic. Dacă totul

este în regulă, va putea intra în salon, cu echipament standard de protecție, asigurat în mod gratuit de către spital.

Este important de știut că în saloane nu se poate rămâne mai mult de 15 minute. La Secția de Pediatrie este permis accesul părintelui, doar dacă copilul este internat singur în spital.

Pacienții critici de la Secția COVID pot fi și ei vizitați, însă doar în baza unei cereri scrise. În secțiile COVID, neonatologie și ginecologie, deocamdată accesul vizitatorilor este interzis.

Ultimele stiri

Parteneri