vineri, iunie 9, 2023

Deși doctorul Anthony Fauci, coordonatorul programului federal de combatere a bolilor infecțioase din America, a avertizat că va fi un nou val de COVID, Alexandr Rafila spune că „nu e cazul să îngrijorăm populația în mod inutil”. Va fi un eventual val șase de coronavirus? La ce să se aștepte românii?

Alexandru Rafila spune că s-a trecut la o relaxare bruscă și că nu i-au fost ascultate recomandările de a renunța la restricții treptat.

„Am făcut apel încă de acum două-trei săptămâni la o relaxare etapizată, care nu a fost posibilă. Decizia politică a fost diferită şi s-a trecut la o relaxare bruscă. Am făcut apel public să utilizăm masca în spaţiile închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun este esenţială. În mod evident, în România cifrele s-au stabilizat. Eu intuiesc o uşoară creştere a numărului de cazuri . Vedem ce se întâmplă în alte ţări, aşa că recomandarea rămâne valabilă”, a afirmat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății spune că valul șase de Covid ar putea apărea în toamnă.

Rafila: Un val șase presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate

„Un eventual val șase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puțin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă.

Rafila: Nu putem discuta de un val șase

Dar nu putem discuta de un val șase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val șase. Un val șase presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, așa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populația în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila, la rfi.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private