Sari la conținut

Remedii care ajuta la scăderea colesterolului fără medicamente

reducerea colesterolului
Sursă foto: Getty Images
Moduri de reducerea colesterolului

Remedii pentru scăderea colesterolului. Fiecare persoană a auzit cuvântul temut colesterol. Este considerat inamicul numărul unu al bolilor cardiovasculare.

Nivelurile crescute de colesterol

Nivelurile crescute de colesterol indică probleme de sănătate, metabolism afectat și sunt periculoase pentru dezvoltarea aterosclerozei. Medicamentele au adesea efecte secundare și sunt prescrise de un medic . Cu toate acestea, vă puteți corecta singur colesterolul.

Desigur, ar trebui să vă gândiți la stilul de viață: renunțați la fumat, adăugați activitate fizică și începeți să slăbiți. Cu toate acestea, există o listă întreagă de alimente care fac o treabă bună în reglarea nivelului de colesterol.

Printre acestea, experții enumera nucile, avocado, fructele de mare și peștele de mare, precum și uleiul de măsline. Dacă adăugați aceste produse în dieta dumneavoastră, vă puteți reduce semnificativ nivelul de colesterol.

alimente interzise
Imagine creată cu AI

În lupta împotriva colesterolului „rău”, unele fructe își arată eficacitatea. Agrișele, cele mai bogate fructe în antioxidanți, cu un conținut ridicat de vitamina C, minerale și flavonoide, sunt considerate o opțiune deosebit de bună.

Fructele de agrișe sunt fructe mici, de culoare roșie sau neagră, care cresc pe arbustul de agrișe. Aceste fructe au un gust acru-dulce și sunt bogate în vitamine și antioxidanți. Ele pot fi consumate proaspete, sau folosite la prepararea diverselor deserturi, sucuri, gemuri sau chiar la conservare în dulcețuri. Fructele de agrișe sunt apreciate pentru gustul lor unic și beneficiile pentru sănătate pe care le oferă.

Fructele de agrișe conține un întreg complex de oligoelemente utile. Mulți experți recomandă consumul a 100-120 de grame pe zi în mai multe doze, astfel încât nivelul de colesterol să scadă semnificativ după 2-3 luni.

Și acum, de mulți ani, colesterolul meu din sânge este normal. Dar vara și iarna petrec 10 zile la tratament cu agrișe și sunt foarte mulțumit…”, a scris un bărbat de pe rețea care a mâncat câte o lingură de fructe de două ori pe zi timp de 10 zile.

Ceaiul din frunze de agrișă

În plus, ceaiul din frunze de agrișă este și un remediu eficient. O lingură de frunze de agrișe trebuie turnată cu 200 ml apă clocotită, apoi strecurată.

Experții recomandă fructele de agrișe atât pentru prevenirea, cât și pentru tratamentul aterosclerozei și hipertensiunii arteriale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel