Sari la conținut

Remedii pentru tensiune arterială scăzută. Le poți face acasă

tensiunea arteriala
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Băuturi care reduc tensiunea arterială în mod natural

Remedii de casă pentru tensiune mică. Deși se vorbește mult despre hipertensiunea arterială și oamenii sunt conștienți de simptomele și efectele acesteia, nu mulți știu despre tensiunea arterială scăzută.

Și asta în ciuda faptului că, de fapt, această boală afectează un număr mare de oameni din întreaga lume.

Foarte des oamenii nu realizează că suferă de ea și adesea își spun că trec doar printr-un caz unic de amețeală sau rău. Dar ar putea fi un semn al unei probleme grave cu inima, tulburări endocrine sau chiar tulburări neurologice semnal.

Tensiunea arterială scăzută severă poate bloca fluxul de oxigen și nutrienți vitali către creier și, prin urmare, nu ar trebui luată cu ușurință.

Tensiunea arterială scăzută: Cauze

Pot exista o mulțime de motive pentru care ați putea suferi de tensiune arterială scăzută.

  • Deshidratare: A bea suficientă apă este esențial pentru bunăstarea ta. Dacă ești unul dintre cei care se deshidratează ușor, trebuie să faci ceva în privința asta. Trebuie să bei mai multe lichide decât pierzi. Dacă ești unul dintre cei care lucrează în aer liber, asigură-te că bei suficiente lichide. Acest lucru va ajuta la menținerea stării de slăbiliune sub control.
  • Sarcina: Dacă ești însărcinată, există șanse mari să scadă presiunea. Acest lucru este normal, dar verifică dacă devine prea frecvent.
  • Probleme cu inima: Unele probleme cu inima ar putea face ca sângele să nu circule corect.
  • Deficiență de nutrienți: Lipsa unor vitamine esențiale, cum ar fi B 12 și fier, poate duce la anemie, care la rândul său poate duce la scăderea tensiunii arteriale.

Remedii de casă

  1. Creșteți consumul de sare: În general, oamenilor li se spune să evite să folosească prea multă sare în dieta lor. Pentru persoanele care suferă de tensiune arterială scăzută, sarea poate ajuta. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a trece la alimente sărate.
  2. Bea mai multa apă: Apa este necesară pentru funcționarea de bază a corpului tau. De asemenea, ajută la prevenirea deshidratării. Nu uitați să creșteți aportul de apă dacă vă simțiți în mod constant amețit.
  3. Luați o ceașcă de suc de sfeclă roșie crudă de două ori pe zi. Este unul dintre cele mai bune remedii de casă pentru tensiune arterială scăzută.
  4. De asemenea, poate ajuta să bei o ceașcă de cafea tare.
  5. Unii oameni sugerează să facă o pastă de migdale și să o bea cu lapte călduț.
  6. Exerciții: Includeți puțin exercițiu în regimul dumneavoastră zilnic. O plimbare sau o înot rapidă poate ajuta la circulația sângelui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel