joi, august 5, 2021

Inainte sa apelezi la o pastila antidurere, ar fi mai bine sa dai o raita in bucatarie pentru ca, cel mai probabil, vei gasi acolo cele mai eficiente remedii impotriva durerii oferite chiar de natura.

 

  1. Ghimbirul, turmenicul, busuiocul

Aceste trei plante formeaza un fel de “trinitate” a medicinei indiene stravechi. Toate au proprietati anti-inflamatorii, motiv pentru care ajuta enorm la atenuarea durerilor. Sunt chiar recomandate in tratamentul artritei reumatoide si a psoriazisului.

 

  1. Gheara-diavolului

Aceasta planta este folosita de producatorii de medicamente in numeroase unguente pentru tratarea durerilor musculare, dar si in pastile pentru remedierea problemelor de ficat sau a arsurilor la nivelul inimii. Gheara-diavolului are puternice proprietati

anti-inflamatorii si reduce durerile cauzate de artrita, durerile de cap, durerile de coloana sau orice altfel de disconfort la nivel osos sau muscular.

 

  1. Frunzele de mesteacan

Frunzele de mesteacan actioneaza la fel ca cortizonul, o substanta folosite la tratarea afectiunilor endocrine, a artritei, a lupusului, a bolilor autoimune si chiar a bolilor de piele. Principala substanta din frunzele de mesteacan pentru care sunt un remediu impotriva durerii este salicilatul de metil, care se gaseste de altfel si in clasica aspirina. Acesta este anti-spasmodic, analgezic, astringent,

diuretic, detoxifiant si ajuta chiar la combaterea radicalilor liberi, fiind folosit si ca adjuvant in prevenirea si atentuarea ridurilor.

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Ultimele stiri

Parteneri