Sari la conținut

Remedii naturale care diminuează stresul

Este adevărat: există o relația strânsă dintre nivelul stresului din organismului unui individ și afecțiunile de care acesta suferă. Însă, oricât am crede sau am încerca să elimină stresul nu prea reușim. Înainte de a apela la medicamente, ai putea totuși să încerci anumite remedii naturale, din plante.

Sunt plante care pot diminua nivelul de stres din corp și îți pot alunga insomnia. În plus, fiind ceaiuri nu prea au cum să-ți facă rău, ele neavând efecte adverse.

Uite ce plante te ajută să diminuezi nivelul stresului:

Rozmarinul. Ceaiul de rozmarin poate să stimuleze circulația sangvină, ajută la diminuarea stresului, a anxietății și în plus, are efect calmant asupra sistemului nervos. Ceaiul de rozmarin dacă este consumat regulat, poate să ți asigur un confort emoțional.

Lavanda. Este o plantă renumită pentru efectele sale calmante, este de real ajutor celor care se luptă cu anxietatea, depresia, insomnia. În plus, ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Ceaiul verde. Acesta conține tianina, adică un aminoacid ce are acțiune directă asupra hipotalamusului astfel încât în corp se eliberează dopamină și serotonină care elimină stările de anxietate.

Salvia. Există cercetători care susțin că acestă plantă dacă este consumată sub formă de ceai poate contribuie la stimularea memoriei, a concentrării, stimulează performanțele intelectuale, dar cel mai important aspect este că salvia are un important efect anxiolitic. Ceaiul de salvie te poate calma și-ți garantează un somn de calitate noaptea.

Ghimbirul. Acesta nu este recunoscut doar pentru proprietățile sale de normalizare a tensiunii arteriale, el este bun și atunci când vrei să scapi de stres. În plus, este un tonic excelent care ajută digestia și contribuie la detoxifierea corpului.

Valeriana. Rădăcina acestei plante constituie un remediu natural eficace împotriva oboselii dar și al anxietății. Totodată, valeriană este benefică și persoanelor care se confruntă cu depresie, dureri frecvente de cap sau celor care au dese dureri abdominale.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel