sâmbătă, august 8, 2020

Este adevărat: există o relația strânsă dintre nivelul stresului din organismului unui individ și afecțiunile de care acesta suferă. Însă, oricât am crede sau am încerca să elimină stresul nu prea reușim. Înainte de a apela la medicamente, ai putea totuși să încerci anumite remedii naturale, din plante.

Sunt plante care pot diminua nivelul de stres din corp și îți pot alunga insomnia. În plus, fiind ceaiuri nu prea au cum să-ți facă rău, ele neavând efecte adverse.

Citește și:

Uite ce plante te ajută să diminuezi nivelul stresului:

Rozmarinul. Ceaiul de rozmarin poate să stimuleze circulația sangvină, ajută la diminuarea stresului, a anxietății și în plus, are efect calmant asupra sistemului nervos. Ceaiul de rozmarin dacă este consumat regulat, poate să ți asigur un confort emoțional.

Lavanda. Este o plantă renumită pentru efectele sale calmante, este de real ajutor celor care se luptă cu anxietatea, depresia, insomnia. În plus, ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Citește și:

Ceaiul verde. Acesta conține tianina, adică un aminoacid ce are acțiune directă asupra hipotalamusului astfel încât în corp se eliberează dopamină și serotonină care elimină stările de anxietate.

Salvia. Există cercetători care susțin că acestă plantă dacă este consumată sub formă de ceai poate contribuie la stimularea memoriei, a concentrării, stimulează performanțele intelectuale, dar cel mai important aspect este că salvia are un important efect anxiolitic. Ceaiul de salvie te poate calma și-ți garantează un somn de calitate noaptea.

Citește și:

Ghimbirul. Acesta nu este recunoscut doar pentru proprietățile sale de normalizare a tensiunii arteriale, el este bun și atunci când vrei să scapi de stres. În plus, este un tonic excelent care ajută digestia și contribuie la detoxifierea corpului.

Valeriana. Rădăcina acestei plante constituie un remediu natural eficace împotriva oboselii dar și al anxietății. Totodată, valeriană este benefică și persoanelor care se confruntă cu depresie, dureri frecvente de cap sau celor care au dese dureri abdominale.

Parteneri