Sari la conținut

Remedii naturale care te ajută să scapi imediat de o problemă gastrică (indigestie, gaze, balonare, greață)

digestie

A fi gurmand este o trăsătură comună în rândul oamenilor, la fel și problemele gastrice. Indigestie, gaze, balonare, sughiț, arsuri la stomac, dureri de stomac, ulcere și greață sunt câteva dintre caracteristicile comune ale problemelor gastrice. Acestea sunt practic „recompensele” frecvent primite ale stilului de viață nesănătos, inclusiv consumul excesiv de mâncare, fumatul, consumul de alcool, tulburările de somn, consumul de junk-food, stresul etc.

Datorită disconfortului creat, o problemă gastrică nu poate fi lăsată nesupravegheată. De asemenea, nu poți consulta medicul la fiecare simptom și nici nu este indicat să faci abuz de medicamente. Prin urmare, îți prezentăm câteva remedii naturale pe care le ai la îndemână acasă pentru a rezolva problemele gastrice.

  1. Ceai pentru a îmblânzi durerea de burta

Se pot întâmpla multe cu o ceașcă de ceai. Deși, cea mai bună abordare este aceea de a viza cauza principală a problemelor gastrice. Dar, în cazul în care este nevoie de o ușurare rapidă a problemelor minore de stomac și a crizei temporare de disconfort, atunci iată o ceașcă caldă de ceai pentru a vă salva ziua.

Un astfel de ceai calmant poate fi preparat rapid acasă cu ajutorul câtorva dintre plantele găsite în mod obișnuit în inventarul bucătăriei, așa cum sunt enumerate mai jos. În unele cazuri, se poate adăuga și miere.

  1. Fenicul

Se face prin fierberea semințelor de fenicul într-o ceașcă de apă timp de 3-5 minute. Ajută instantaneu la ameliorarea balonării, a arsurilor la stomac, a gazelor, a colicilor la sugari și a pierderii poftei de mâncare. În plus, prezintă și proprietăți antibacteriene și poate ameliora neregulile intestinului.

  1. Ceai de musetel

Se face prin fierberea florilor de mușețel uscate, asemănătoare margaretei. Are proprietăți antiinflamatoare și calmante. Consumul acestuia înainte de mese și la culcare poate reduce indigestia, balonarea, gazele și ameliorarea crampelor.

  1. Ceai de ghimbir

Se face prin fierberea unei bucăți de rădăcină proaspătă de ghimbir în apă. Principalul constituent prezent în ghimbir este gingerolul care are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Consumul acestuia înainte sau după masă stimulează secreția de salivă, sucurile gastrice și producția de bilă, neutralizează acidul gastric.

Alte ingrediente, cum ar fi semințe de carambol, lemn dulce și busuioc pot fi, de asemenea, preparate și consumate pentru a ușura problemele gastrice, cum ar fi indigestie, gaze, balonare, greaţă.

  1. Băuturi pentru a da un plus de energie organismului

În afară de ceai, consumul de alte tipuri de băuturi poate ameliora și probleme gastrice. Unele dintre acestea sunt enumerate mai jos.

  1. Lapte rece

Consumul unui pahar de lapte rece, fără grăsimi și fără zahăr oferă o ușurare instantanee de senzația de arsură resimțită în timpul acidității sau al refluxului acid. Conține calciu care nu numai că neutralizează acidul, ci și combate și împiedică producerea acestuia.

  1. Lapte de unt

Consumul de lapte de unt rece înainte sau în timpul meselor este un remediu vechi împotriva gazelor gastrice. Ajută la neutralizarea acidului gastric și previne acidul de la iritarea și deteriorarea mucoasei stomacului. De asemenea, este o băutură probiotică naturală care stimulează digestia, previne acumularea de gaze și ameliorează balonarea. Se poate adăuga, de asemenea, un vârf de praf de chimen prăjit și sare neagră în laptele de unt pentru a-și spori eficacitatea împotriva problemelor gastrice. Chiar și pacienții cu intoleranță la lactoză pot digera cu ușurință.

  1. Suc de mentă

O linguriță de suc de mentă sau ceai de mentă este un remediu rapid pentru a scăpa de gazele intestinale și pentru a ușura durerile de stomac datorate acestuia.

  1. Băuturi cu lămâie

Consumul de apă cu lămâie sau ceai de lămâie este un remediu minunat pentru a obține o ușurare instantanee a problemelor gastrice. Se poate adăuga, de asemenea, la apă de lămâie, un vârf de sare neagră, semințe de chimen prăjite pentru a-i spori gustul și beneficiile și, prin urmare, făcându-o o băutură minunată pentru a mulțumi stomacului. Adăugarea unui vârf de bicarbonat de sodiu la un pahar cu apă de lămâie se poate dovedi, de asemenea, benefică în reducerea acidității și îmbunătățirea digestiei.

  1. Mucilagiu pentru protejarea stomacului

Mucilajul este o substanță slabă și alunecoasă găsită în anumite plante. Substanța mucilaginoasă se umflă în apă și are un gust fad. Atunci când sunt consumate, acestea formează un strat protector peste căptușeala inflamată sau suprafața dureroasă a stomacului, care nu numai că îl protejează de daune ulterioare cauzate de acid, ci și ajută la vindecarea acestuia. Câteva exemple sunt enumerate mai jos:

  1. Ispaghula sau Semințe Psyllium

Ispaghula, cunoscută sub numele de isabgol, face minuni în problemele gastrice. Consumul acesteia cu caș ajută la ameliorarea supărărilor stomacului, a indigestiei și a scaunelor libere. Consumând-o cu lapte rece ajută la tratarea simptomelor de reflux acid. Administrarea de isabgol cu lapte fierbinte ajută la tratarea constipației.

  1. Semințe chia

Semințele de chia au proprietăți antiinflamatorii și ajută la tratarea simptomelor de reflux acid. În afară de aceasta, sunt, de asemenea, bogate în nutrienți, fibre și acizi grași omega-3. Acestea pot fi adăugate (după înmuiere în apă) la băuturi reci, smoothie-uri, sucuri de fructe, iaurt, terci, budinci etc. și consumate.

  1. Pulbere pentru a liniști stomacul

Persoanele cu stomac deranjat, gaze, aciditate, arsuri la stomac și alte probleme gastrice pot obține, de asemenea, o ușurare consumând direct pulberi de ingrediente din inventarul bucătăriei, cum ar fi semințe de fenicul, morcov, chimen, coriandru etc. Câteva exemple sunt enumerate mai jos:

  1. Consumul de pulbere care conține cardamom verde, semințe de fenicul și zahăr nerafinat în părți egale într-un pahar de lapte rece poate oferi o ușurare instantanee atunci când se constată arsuri la stomac sau aciditate.
  2. În mod similar, se poate scăpa de aciditate și consumând pulbere fină care conține semințe de chimen, semințe de coriandru și zahăr de două ori pe zi cu apă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel