Din cuprinsul articolului
Indiferent de vârstă, durerile de genunchi pot să apară din cauza unui efort fizic intens sau pot fi provocate de inflamațiile articulare, dar şi de afecțiuni cronice precum artroza.
Potrivit unui studiu al Fundaţiei Asiatice pentru Artrită, consumul unor legume precum broccoli reduce inflamaţia şi intensitatea durerilor articulare.
Principalele componente pentru menținerea sănătății articulațiilor sunt colagenul, elastina, proteinele și sulfații de condroitină. De asemenea, este important să avem acid ascorbic în dietă, care favorizează transformarea procolagenului în colagen.
De-a lungul timpului, medicina populară românească a găsit numeroase remedii naturale din plante care pot calma durerea și reduce inflamația, însă există un leac din bătrâni care face adevărate minuni.
Ingrediente
2 crenguțe de rozmarin proaspăt – cu efect antiinflamator și stimulent al circulației;
5 frunze de dafin – calmează durerile reumatice și reduce inflamația;
10 cuișoare – conțin eugenol, un analgezic natural;
1 lingură de unguent cald (poate fi untură de porc, cremă de gălbenele sau ulei de măsline cald).
Mod simplu de preparare
Pune rozmarinul, frunzele de dafin și cuișoarele într-un borcan de sticlă curat. Adaugă peste ele o lingură generoasă de unguent cald (încălzit ușor la bain-marie).
Amestecă bine conținutul și acoperă borcanul. Lasă la macerat timp de 7 zile într-un loc răcoros și ferit de lumină.
După o săptămână, strecoară ușor, dacă este nevoie, și păstrează într-un recipient închis.
Aplică o cantitate mică de unguent pe genunchiul dureros. Masează ușor zona afectată timp de 5–10 minute.
Poți acoperi genunchiul cu o compresă sau o cârpă caldă pentru un efect mai intens.
Folosește seara, înainte de culcare, timp de cel puțin 7 zile consecutive pentru efect vizibil.