duminică, iunie 4, 2023

Constipația este o afecțiune care îngreunează eliminarea materiilor nefolositoare acumulate în organism. Aceasta, netratată, poate crește riscul de a dezvolta boli mult mai grave și afectează în mod substanțial calitatea vieții.

Din fericire, aceasta poate fi combătută cu ajutorul alimentației și remediilor naturale, dacă nu este o formă gravă. În caz contrar, dacă nu observați nicio ameliorare, este indicat să cereți cât mai repede ajutorul unui specialist.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Anumite alimente au în mod natural proprietăți laxative, fiind alegeri excelente în tratarea constipației în formă ușoară.

Remedii eficiente pentru consipație

Mărul cu coajă

Mărul cu coajă este inclus pe lista de laxativele naturale osmotice, adică cele care atrag apa în intestin pentru a înmuia scaunul și a facilita tranzitul acestuia.

Acest fruct este foarte bogat în fibre solubile și insolubile, iar acest lucru îl face perfect pentru tratarea constipației, dar și a diareei. Pentru a consuma coaja în siguranță este necesar să alegem mere bio, din surse sigure.

Kiwi

Două kiwi bine coapte dimineața, pe stomacul gol, au un efect uimitor și aproape imediat asupra multor persoane cu tendința de a suferi de constipație. Sunt, de exemplu, o opțiune foarte bună pentru copii și sunt bogate în vitamine și minerale, de asemenea!

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

Pentru persoanele cărora nu le place gustul, pot fi preparate sub formă de smoothie împreună cu alte fructe precum pere, măr sau nucă de cocos. În acest fel, se adaugă și mai multă apă și fibre, scrie Doza de Sănătate.

Prune uscate

Prunele sunt unul dintre laxativele naturale care atrag apa în interiorul intestinului. Aceste fructe sunt recunoscute pentru beneficiile asupra intestinului, datorită excelentelor sale valori nutriționale, printre care se remarcă un conținut de 16 grame de fibre la 100 de grame de prune uscate.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Doza recomandată este între 4 și 6 prune pe zi, pe care le putem pune în apă peste noapte, pentru un efect mai bun și mai rapid.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private