Remedii naturale pentru durerile de stomac. Le poți prepara acasă

Durerea de stomac este o durere neplăcută, care poate persista chiar și ore, în funcție de intensitatea durerii și cauza propriu-zisă.

De multe ori, acest tip de durere poate fi cauzat și de alt organ din cavitatea abdominală. Durerea poate iradia, însă, spre stomac și poate fi stabilit în mod eronat drept cauză.

Dacă durerile persistă, iar episoadele se întâmplă des este necesar să consulți un medic.

În aceste circumstanțe este posibil să fie vorba despre alte afecțiuni mai grave.

Remedii naturale pentru ameliorarea durerii de stomac

Potrivit Doza de Sănătate, anumite ceaiuri pot calma ușor durerile de stomac. Iată cum le prepari!

Ceai de mușețel

Florile de mușețel servesc ca tonic digestiv și liniștitor. Sunt blânde cu stomacul, previn formarea ulcerelor și favorizează digestia pentru a calma simptomele de stomac deranjat.

Ingrediente

  • 1 linguriță de flori de mușețel (5 g)
  • Un pahar cu apă (200 ml)
  • 1 lingură de miere (25 g)

Pregătire

  • Puneți florile de mușețel într-o cană de apă clocotită și acoperiți băutura.
  • Așteptați 10 minute, strecurați și adăugați mierea.

Mod de consum

  • Consumați infuzia după mese copioase.
  • Dacă simptomele persistă, beți ceaiul de până la 3 ori pe zi, recomandă sursa citată.

Ceai de ghimbir și lămâie

Lămâia conține compuși digestivi care reduc durerea și inflamația, în timp ce ghimbirul ameliorează problemele gastrice. Această combinație este foarte cunoscută în medicina alternativă.

Aceste proprietăți contracarează tulburările gastrice. De asemenea, previn refluxul acid și gastrita.

Ingrediente

  • 1 linguriță de ghimbir ras (5 g)
  • 1 pahar cu apă (200 ml)
  • 2 linguri de suc de lămâie (30 ml)
  • 1 lingură de miere (25 g)

Pregătire

  • Puneți ghimbirul ras într-un pahar cu apă și fierbeți-l.
  • După 3 minute, luați vasul de pe foc și așteptați 10 minute.
  • Strecurați băutura și adăugați sucul de lămâie și mierea.

Mod de consum

  • Beți o cană de infuzie atunci când simțiți dureri de stomac.
  • Repetați consumul de 2 ori pe zi, până când simțiți o îmbunătățire.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

4 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

5 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

5 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

6 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

6 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic