Sari la conținut

Remedii naturale pentru pielea iritată. Ameliorează roșeața și pruritul

Pielea este bariera naturală de protecție a organismului. Aceasta oprește majoritatea agenților patogeni din a infecta organismul dacă, bineînțeles, nu este compromisă.

Chiar și cele mai mici zgârieturi pot pune sănătatea în pericol dacă nu sunt îngrijite cu atenție sau sistemul imunitar este foarte slăbit. De asemenea, în sezonul rece, când pielea este uscată, riscul de pătrundere a agenților infecțioși este mai mare.

Cu atât mai mult, anumite persoane suferă de piele uscată în majoritatea timpului, indiferent de sezon. Iată cum poți ameliora iritațiile, roșeața și cum îți poți hidrata pielea mai bine.

Remedii pentru pielea uscată

Oțet de mere

Sute de ani, oțetul de mere a fost un aliat pentru a accelera ameliorarea multor probleme care afectează sănătatea pielii. Datorită conținutului său de acid acetic și compuși antioxidanți, reglează pH-ul și minimizează disconfortul precum pruritul și arsura, scrie Doza de Sănătate.

Oțetul de mere este un remediu popular în medicina alternativă, deoarece reduce inflamația și produce o senzație rapidă de răcorire și ameliorare. În plus, acționează ca un dezinfectant natural pentru a preveni eventualele infecții atunci când pielea este afectată de zgârieturi.

Cum se utilizează?

Pentru început, combinați părți egale de oțet de mere organic și apă.
Apoi, înmuiați o dischetă de bumbac în preparat și aplicați-o pe zona afectată.
Opțional, turnați oțetul în apa din cadă și faceți o baie de 20 de minute.
Repetați tratamentul dacă este necesar.

Busuioc

Deși această plantă este populară în gastronomie, este important de știut ca are întrebuințări interesante și în medicina naturistă. Datorită conținutului său de eugenol, reduce iritația și ajută la calmarea mâncărimii.

Cum se utilizează?

În primul rând, luați câteva linguri de frunze uscate de busuioc și puneți-le într-o oală cu apă.
Fierbeți apa timp de 5 minute la foc mic.
Așteptați până când lichidul este călduț sau rece.
La final, frecați preparatul pe zonele cu mâncărimi, folosind o dischetă de bumbac.
Repetați utilizarea remediului de până la 3 ori pe zi dacă este necesar.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel