duminică, februarie 28, 2021

Copiii răcesc de aproximativ 6-8 ori pe an, iar remediile pe bază de plante reprezintă o alternativă naturală la medicamentele obişnuite.

Potrivit Centrului pentru Control şi Prevenţie, produsele naturiste sunt printre cele mai folosite metode de tratament alternativ şi complementar, în cazul copiilor.

Remediile naturiste pot fi folosite atât pentru prevenirea anumitor boli, cât şi pentru tratarea lor.

Iată care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru tratarea celor mai frecvente afecţiuni

1. Răceli

Ceaurile de ghimbir şi echinaceea sunt foarte eficiente pentru reducerea simptomelor răcelii. Datorită proprietăţilor sale decongestionante şi antitermice, uleiul de eucalipt este, de asemnea, recomandat în tratarea răcelilor. Puneţi câteva picături din acest ulei într-o batistă şi apoi puneţi copilul să inhaleze aroma din când în când.

2. Tuse

Şi pentru calmarea tusei este recomadat uleiul de eucalipt. Pentru a linişti tusea masaţi uşor pieptul copilului şi apoi aplicaţi-i o compresă pe care pe care aţi picurat puţin ulei de eucalipt.
3. Gripă
Câte o linguriţă de tinctură de propolis dimineaţa şi seara ajută la combaterea virusurilor. Extractul de soc şi echinaceea ajută la o vindecare mai rapidă. Ghimbirul este, de asemenea, un remediu naturist cunoscut şi apreciat în combaterea gripei. Reduce febra şi durerea, fiind totodată un puternic antioxidant şi antiseptic. Ghimbirul previne şi tratează şi durerile de gât şi inflamaţiile membranei mucoase. Sunt indicate ceaiurile de ghimbir (1, 2 bucăţi de ghimbir proaspăt la 1-2 ceşti de apă clocotită).

4. Infecţii la nivelul urechilor
Uleiul de Mullein este un bun remediu împotriva infecţiilor şi durerii de la nivelul urechilor. Turnaţi-l în urechea celui mic, de câte ori este nevoie.

5. Probleme cu somnul
Copilul dumneavoastră refuză să doarmă? Încercați o ceașcă de ceai de muşeţel.
Muşeţelul este des folosit pentru tratarea insomniei, tulburărilor de somn şi anxietăţii. Ceaiul de tei este, de asemenea, o alegere bună pentru tratarea insomniei.

„Aceste terapii nu pot înlocui terapiile clasice ale mediciinii alopate, dar sigur pot ca impreună cu acestea să ofere mai multe modalităţi terapeutice, inglobate într-un sistem de îngrijiri de sănătate integrat, acela  al Medicinii Integrative, bazate pe dovezi şi pe eficienţă clinică demonstrată, aducând aportul unei medicini mai apropiate de pacient,

fără efecte secundare notabile,” explică Dr. Corneliu Moldovan, Director General al Institutului Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă.

 

Ultimele stiri

Parteneri