duminică, aprilie 2, 2023

Remedii naturale pentru umflarea picioarelor. Lidia Fecioru, rețeta amestecului minune.

Majoritatea oamenilor au trecut prin episoade dureroase de picioare umflate și grele. Cum picioarele sunt în sine organele care trebuie să suporte zilnic greutatea corpului nostru, sunt predispuse la umflături şi inflamaţii.

Sunt cazuri speciale când umflarea picioarelor poate reprezenta simptomul unor boli mai grave, cum ar fi cele la ficat, tromboza venoasă sau o obstrucție la nivelul sistemului limfatic, de aceea este necesar să nu ignorăm această afecţiune. Alte cauze ale neplăcerilor generate de umflarea picioarelor pot fi sarcina sau supraponderabilitatea.

Te-ar mai interesa: Aceste pastile curăță și detoxifică ficatul, elimi...

Cele mai cunoscute cauzele ale picioarelor umflate sunt cele de la statul în picioare pentru perioade lungi de timp și până la retenţia de apă din organism.În cazul în care umflătura este de scurtă durată, poți apela cu încredere la următoarele remedii naturale pentru a aduce picioarele la dimensiunea lor normală.

Remedii naturale pe care bunicii noştri le foloseau pentru a scăpa de umflăturile picioarelor

1. Când ţi s-au umflat picioarele după o zi obositoare sau pentru că e prea cald, poţi să te refaci rapid folosind rădăcina de brusture.

 • Lasă la infuzat în 400 ml de apă o mână de plantă mărunţită, timp de 10 minut;
 • Fă-ţi o baie la picioare timp de un sfert de oră.

2. Dacă ţi s-au inflamat tendoanele, se resorb rapid cu ghimbir.

 • Pune opt felii de ghimbir proaspăt într-o jumătate de litru de apă fierbinte;
 • Lasă-l la infuzat 10 minute;
 • Bea patru ceşti de ceai pe zi.

3. Folosește aloe vera

 • Răzuiește gelul de pe o frunză de aloe;
 • Consumă două linguri dimineața, pe stomacul gol, amestecat cu apă sau suc natural de fructe;
 • O altă opțiune ar fi să aplici gel proaspăt direct pe zonele umflate.

4. Un alt remediu pentru picioarele umflate este pătrunjelul. Acesta este bogat în potasiu și este un diuretic natural, care ajută organismul să elimine lichidele și sarea în exces și îmbunătățește funcția renală.

Te-ar mai interesa: Peste 200 de copii s-au vindecat de hapatita C cu ...

Infuzia pe bază de pătrunjel pentru picioare umflate:

 • Toacă frunzele și rădăcinile de pătrunjel (un sfert de ceașcă);
 • Pune peste frunze o ceașcă de apă fiartă;
 • Lasă-le la infuzat aproximativ 10 minute;
 • Adaugă miere de albine, lămâie sau ghimbir după gust.

Lidia Fecioru, rețeta amestecului minune

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune că putem face un amestec de uleiuri cu care să ne masăm picioarele, atunci când acestea se umflă şi reţin apa, având, astfel, un aspect neplăcut.

„25 ml ulei de rozmarin se amestecă cu 150 ml de ulei simplu de măsline. Apoi, se face masaj la picioare cu aceste două uleiuri amestecate.  Masajul se face seara, înainte de culcare. Atunci, se pun picioarele cu măcar 12 centimetri mai sus decât restul corpului nostru, pe o perniţă”, a recomandat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului oncolog asupra acestui ali...

Mișcarea stimulează circulația sanguină şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Dacă picioarele rămân umflate pentru perioade lungi de timp, este important să te adresezi unui medic pentru a descoperi cauza problemei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private