Sari la conținut

Remedii naturale pentru vindecarea gingiilor care sângerează

Remedii naturale pentru vindecarea gingiilor care sângerează. 

Sănătatea orală este uneori trecută cu vederea, dar menținerea gurii, dinților și gingiilor curate pentru a evita bolile este o necesitate. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu reușesc să facă acest lucru, ceea ce duce la o varietate de probleme, inclusiv boli ale gingiilor.

Sângerarea gingiilor este una dintre cele mai răspândite probleme dentare. Dacă vă confruntați și cu probleme cu gingiile, cel mai probabil aveți o formă moderată de gingivita. Sângerarea gingiilor este foarte răspândită și, pentru că este atât de obișnuită, oamenii de obicei nu o iau în serios.

Modificări simple ale practicii tale normale de periaj și ață dentară ar putea opri sângerarea gingiilor. De asemenea, puteți opta pentru aceste tratamente la domiciliu, care ar putea fi utile.

Remedii naturale: Vitamina C și K

Consumul de alimente bogate în vitamina C și vitamina K poate ajuta la întărirea imunității și la combaterea bolilor gingiilor. Includeți legume și legume suplimentare, cum ar fi morcovul, lămâia verde, spanacul și varza kale în dieta dvs.

Ulei de cuișoare

Uleiul de cuișoare este considerat unul dintre cele mai eficiente tratamente la domiciliu pentru sângerarea gingiilor. Frecați câteva picături de ulei de cuișoare pe gingii sau mestecați unul sau două cuișoare. Este posibil să aveți o ușoară senzație de arsură, dar va reduce semnificativ inflamația.

Remedii naturale: Curcumă

Turmericul este un condiment care este ușor disponibil acasă și poate fi folosit pentru a trata o varietate de afecțiuni. Aplicați turmeric direct pe gingiile infectate. Turmericul este antimicrobian și are proprietăți de vindecare a rănilor, care sunt utile în cazul gingiilor umflate și care sângerează.

Clătirea cu apă sărată

Sarea conține caracteristici antiinflamatorii și antiseptice care ajută la reducerea infecțiilor care provoacă sângerarea gingiilor. Ceea ce aveți nevoie este apă caldă și sare; combinați cele două și clătiți-vă cu atenție gura cu această apă sărată. Ar trebui folosit cel puțin de două ori pe zi.

Remedii naturale: Mestecatul uleiului

Mestecatul uleiului este o tehnică prin care răsuciți puțin ulei în gură pentru a ajuta la combaterea infecțiilor care declanșează sângerarea gingiilor. Curățați-vă dinții cu ulei de cocos sau ulei de susan pentru a ține la distanță microorganismele periculoase.

Aloe vera Aloe vera are numeroase proprietăți medicinale, dintre care una este că reduce inflamația gingiilor. Masează o cantitate mică de pulpă de aloe vera peste gingii. Lăsați pulpa să se așeze pe gingii înainte de a vă curăța gura.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel