duminică, august 14, 2022

Colonul este o parte esențială a sistemului digestiv. Acesta este responsabil pentru eliminarea eficientă a toxinelor și deșeurilor acumulate în organism. Funcționarea normală poate fi împiedicată de anumite afecțiuni însă, în anumite cazuri, acesta poate suferi din cauza cantității excesive de substanțe toxice. Iată care sunt cele mai bune alimente și remedii pentru detoxifierea colonului pe care ar trebui să le introduci în dietă.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

Acumularea toxinelor, la nivelul colonului, poate declanșa o serie de simptome specifice. Acestea au rolul de a semnala un dezechilibru în organism și te ajută să știi când ai nevoie de o cură de detoxifiere.

Simptomele unui colon încărcat de toxine:

 • Dureri în tot corpul
 • Oboseală
 • Alergii
 • Constipație
 • Dureri de cap
 • Diaree

Alimente și remedii pentru detoxifierea colonului

Anumite alimente te pot ajuta să îți cureți în mod eficient colonul. Pentru cele mai bune rezultate, acestea trebuie să facă parte din planul personal de alimentație sănătoasă și echilibrată. Deși sunt eficiente, aceste alimente nu pot oferi rezultate uimitoare în lipsa unui stil de viață corespunzător.

Legume: anghinare, salată verde, morcovi cruzi, linte, sfeclă, sparanghel

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Fructe: banane, mandarine, smochine, fructe uscate

Cereale: orez integral, grâu integral, ovăz, pâine integrală

Vitamine și minerale:

 1. Calciu: Ajută la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului de colon. Printre alimentele bogate în calciu se numără somonul, migdalele și spanacul.
 2. Vitamina D: Vitamina D lucrează împreună cu calciul pentru a asigura absorbția acestuia în organism. Ouăle și morcovii au un conținut bogat de vitamina D.
 3. Magneziu: Magneziul este recomandat de medici pentru a ameliora simptomele intestinului iritabil. Îl găsești în alimente precum cacao, sfeclă elvețiană și diverse semințe, cum ar fi cele de dovleac, in și floarea-soarelui, scrie Doza de Sănătate.

Remediu pentru detoxifierea colonului

Suc cu aloe vera și lămâie

 • O frunză de aloe vera
 • 5 lămâi mici
 • 5 linguri de miere (75 ml)
 • 4 căni de apă (1 l)

Mod de preparare:

Mai întâi, procesează într-un blender gelul de aloe vera, lămâile, apa și mierea.
Apoi, toarnă amestecul într-un termos și depozitează-l în frigider.
În cele din urmă, consumă sucul pe stomacul gol.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private