duminică, octombrie 2, 2022

E un paradox: în timp ce natua se trezește la viață, mulți dintre noi suntem lipsiți de  viață, epuizați, abătuți și lipsiți de vitalitate. Explicația? Noi, oamenii, n-am avut parte de acea perioadă de recuperare de care s-au bucurat animalele sălbatice intrat în hibernare, dar și natura și vegetația, care au dormitat  în timpul iernii , pentru  a se trezi primăvara pline de viață și dornice să profite de fiecare rază  de soare. Dimpotrivă, noi ne-am continuat viețile , cu diferența că am mâncat mai mult și am fost mai puțini activi. Nu-i de mirare că primele zile mai călduroase nu se pare obositoare și ne inhibă toată energia.

Te-ar mai interesa: Imaginile durerii. Cum a venit soția maestrului Al...

Ce este astenia de primăvară?

Când spun astenie, medicii se gândesc la oboseală  fizică accentuată care, spre deopsebire de oboseala obișnuită, nu apare în urma unui efort și nu dispare după odihnă suficientă. În afară de oboseală, astenia se poate amanifesta cu apatie, somnolență, dureri de cap, dispoziție sufletească schimbătoare, insomnie, scăderea capacității de concentrare, stări depresive. Cauzele exacte ale acestei stări de slăbiciune generalizată și prelungită nu sunt pe deplin elucidate, dar specialiștii cred că există factori implicați în apariția ei.

Te-ar mai interesa: Declarații controversate a unui ministru român: „D...

Continuarea pe elli.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private