luni, noiembrie 29, 2021

Remedii răceală și gripă. Băile călduţe, supa de pui, ceaiul îndulcit cu miere, suplimentele alimentare, ibuprofenul şi paracetamolul pot fi aliaţi de nădejde în lupta cu gripa sau răceala în stadii uşoare.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știți despre cancerul de stomac sau ...

Pentru a putea distinge între o viroză şi o gripă trebuie să ştiţi că prima debutează gradual, febra nu depăşeşte 39 de grade C, iar tusea persistă doar câteva zile, cel mult o săptămână. Copiii strănută şi fac roşu în gât.

Spre deosebire de răceală, gripa debuteată brusc, cu febră mare, dureri de cap şi frisoane, truse seacă şi nas care curge. Gripa netratată corespunzător poate duce la complicaţii mai severe decât răceala.

Ibuprofen sau băi calde pentru febră

De cele mai multe ori, febra, unul dintre cele mai frecvente simptome de boală, nu trebuie să vă dea bătăi de cap, însă

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

în anumite situaţii este nevoie de ajutorul medicului. Nu ezitaţi să-i faceţi o vizită dacă aveţi un copil mai mic de 4 luni care a făcut febră. Pentru cei mai măricei, este necesar ajutor medical dacă febra durează mai mult de trei zile, iar la un copil mai mare, şase zile. În celelalte cazuri nu este periculos să trataţi febra cu medicamente uşoare.

“Ibuprofenul este antitermic şi antiinflamator, însă cei cu probleme gastrice nu pot apela la el deoarece există risc de gastrită sau ulcer. O alternativă pentru ei este paracetamolul (care scade febra, durerea musculară, de cap, osteoarticulară),

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

acompaniat de un ceai fierbinte şi vitamina C”, recomandă medicul Remus Lupu.

Un tratament neconvenţional pentru febră este şi o baie cu apă călduţă, iar inhalaţiile cu aburi de la duş au efect de decongestie nazală. Băile reci sau frecţiile cu alcool sunt mituri.

BENEFICII

Zincul şi vitamina C, remedii pentru răceală și gripă

 • Neplăcutele dureri în gât se pot ameliora cu ceai cald cu lămâie îndulcit cu o jumătate de linguriţă de miere. Gargara cu apă călduţă sărată este o altă variantă de tratament.
 • Supa de pui este un “medicament” excelent în gripe

  Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

  şi răceli. Prin inhalarea aburului se diminuează congestia nazală, se reduce inflamaţia. În plus, supa e hrănitoare şi previne deshidratarea.

 • Unele studii arată că zincul are proprietăţi antivirale, iar substanţele minerale pot preveni formarea unor proteine pe care virusurile gripale le folosesc pentru a se reproduce. Unele studii arată că zincul scurtează perioada în care se manifestă simptomele infecţiilor respiratorii.
 • Şi vitamina C scurtează perioada în care se manifestă formele uşoare de răceală. “Aceste suplimente contribuie la o imunitate mai bună, reechilibrând calitativ

  Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

  alimentaţia în aşa fel încât organismul să dea cele mai bune rezultate”, subliniază medicul Remus Lupu. Atenţie însă că o supradoză de vitamina C poate provoca pietre la rinichi sau diaree.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri