sâmbătă, decembrie 5, 2020
Elena Oceanu

Potrivit unui studiu publicat în „Jurnalul American de Medicină de Prevenție”, gargara cu apă sărată te ajută să scapi de simptomele răcelii și gripei. Cercetătorii au analizat starea de sănătate de 400 de oameni, timp de 60 de zile, în timpul sezonului de răceli. O parte dintre participanții la studiu au fost rugați să facă gargară cu apă sărată de trei ori pe zi. La final, specialiștii au constatat că cei care au urmat acest tratament au avut cu 40% mai puține infecții respiratorii.
Beneficiile gargarei cu apă sărată:

Tuse. Apa sărată elimină excesul de mucus din ţesuturile inflamate de la nivelul gâtului, ceea ce calmează tusea, declară dr. Philip T. Hagen, citat de New York Times. Gargara cu apă sărată permite dizolvarea mucusului. În acest scop, se recomandă următoarea soluţie: dizolvaţi un sfert sau o jumătate de linguriţă de sare în 230 de apă caldă.

Dureri în gât. Apa sărată ajută la neutralizarea acizilor din gât, restabilind un pH neutru, fapt care reduce inflamaţia şi durerea. Pentru a beneficia de acest efect, trebuie să amestecaţi un sfert de linguriţă de sare într-o cană cu apă şi să faceţi gargară de trei ori pe zi.

Dureri de dinţi. Sarea este inamicul virusurilor şi bacteriilor, inclusiv a celor care determină durerile de dinţi. Pentru a le calma, luaţi o jumătate de litru de apă în care dizolvaţi o linguriţă de sare şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Amestecaţi bine şi faceţi gargară.

Respiraţia neplăcută. Fiind un dezinfectant natural, sarea vine de hac şi microbilor care generează mirosul neplăcut al gurii. Dizolvaţi un sfert de linguriţă de sare şi câteva picături de ulei esenţial de mentă în 60 de mililitri de apă. Faceţi gargară cu această soluţie şi veţi reuşi să aveţi o respiraţie proaspătă.

Parteneri