Sari la conținut

Remediu naturist pentru ameliorarea migrenelor. Care este cauza neașteptată a durerilor de cap?

durerile de cap

Durerile de cap sunt, adesea, cauzate de lipsa unor nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului și echilibrul creierului. Astfel, anumite remedii naturiste care conțin aceste substanțe pot fi eficiente în ameliorarea migrenelor, rapid și ușor. Iată cum prepari tratamentul!

Migrenele pot fi, de asemenea, cauzate și de deshidratare. Aceasta crește nivelul inflamației în membrana care înconjoară creierul, provocând dureri intense de cap. Astfel, pentru a evita și ameliora aceste dureri, este nevoie să te asiguri că aportul zilnic de apă este unul potrivit pentru tine.

Tratament naturist pentru ameliorarea migrenelor

Medicii au descoperit că pacienții care suferă frecvent de migrene au mult mai multe șanse de a avea un nivel scăzut de: vitamina D, vitamina B2, folat, Q10, magneziu, potasiu și sodiu. Deshidratarea este, de asemenea, o cauză majoră a migrenelor, dezvăluie acest studiu.

Acest tratament conține atât lichide, cât și substanțe esențiale pentru sănătatea creierului și combaterea inflamației.

Limonadă cu sare roz de Himalaya

Din fericire, rețeta limonadei cu sare de Himalaya, dezvăluită de celebrul nutriționist David Wolfe, poate opri migrenele, combatând factorii descriși mai sus.

Ingrediente:

  • un sfert de linguriță de sare roz de Himalaya
  • două linguri de suc de lămâie
  • apă

o linguriță de miere (acesta este un îndulcitor opțional)

Mod de preparare:

Amestecă sucul de lămâie, sarea și apa până devine uniform. Adaugă mierea.

După ce ai terminat de preparat băutura, consum-o imediat.

Repetă acest proces la fiecare 10 minute. Într-o jumătate de oră (deci trei cicluri) pentru a ameliora rapid migrena. Aceasta ar trebui să se amelioreze după jumătate de oră.

Cum funcționează?

Având în vedere faptul că deshidratarea este un factor care contribuie la migrene, ar putea părea contra-intuitivă această idee că sarea amestecată cu apă ar putea face orice altceva decât să te deshidrateze în continuare. Nu este cazula acestui tip de sare, cea care deshidratează este sarea de masă.

Sarea de Himalaya conține totuși o serie de substanțe nutritive benefice pentru echilibrul electrolitic al corpului. Acești electroliți includ sodiu, calciu, magneziu și potasiu. De asemenea, sucul de lămâie ajută la reducerea inflamației și umflăturilor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel