marți, iunie 6, 2023

Atunci când plămânii se confruntă cu o infecție sau cu o răceală banală pot produce un mucus care obstrucționează căile respiratorii. Acesta face respirația mai grea și, de asemenea, poate provoca tuse.

Tusea este mecanismul natural al corpului de eliminare a corpurilor străine din interiorul căilor repiratorii. Aceasta poate fi seacă sau productivă, în funcție de severitatea bolii și stadiul în care se află.

Te-ar mai interesa: Pe cine înțeapă țânțarii mai mult? Dr. Tudor Ciuho...

Sigur, există o multitudine de produse farmaceutice eficiente pentru eliminarea mucusului și ameliorarea tusei. Cu toate acestea, multe pot avea efecte adverse.

Astfel, dacă preferi un remediu natural, pe care îl poți pregăti și utiliza acasă, ghimbirul este unul dintre cele mai potrivite soluții.

Acest tratament este benefic mai ales în cazul copiilor, care se pot confrunta cu diferite efecte adverse după administrarea siropurilor clasice, precum durerile de cap și insomnia.

Remediu cu ghimbir pentru tuse

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de:

  • o lingură de ghimbir proaspăt sau praf de ghimbir;
  • miere de albine;
  • ulei de măsline;
  • făină;
  • servețele
  • bandă adezivă.

Cum se prepară?

Se amesteca făina și mierea, iar apoi se adaugă ghimbir și ulei de măsline. Se amestecă din nou și se pune amestecul pe un servețel pe care trebuie să îl înfășori în tifon, notează onlinenews.ro.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

Se fixează această compresă pe piept cu bandă adezivă. Copilul trebuie să țină compresa timp de 3 ore înainte de culcare. Adulții pot ține compresa peste noapte.

Ține cont de faptul că vei transpira destul de mult, deoarece ghimbirul are proprietăți naturale de încălzire a organismului. Această compresă nu are efecte negative, cu toate acestea, copiii au pielea sensibilă, deci trebuie să aveți grijă și să verificați constant dacă a apărut o reacție cutanată.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Rezultatele sunt foarte bune, iar efectele sunt imediate dacă urmați cu atenție pașii menționați mai sus.

Totuși, este indicat să consulți un medic specialist înainte de a începe orice tratament, inclusiv unul naturist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private