Sari la conținut

Remediu turcesc antic care vă poate scăpa rapid de tuse! Este o adevărată comoară vindecătoare

remediu tuse
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sirop de tuse

Din cuprinsul articolului

Remediu turcesc antic care vă poate scăpa rapid de tuse! Este o adevărată comoară vindecătoare

Un remediu antic turcesc vă poate scăpa rapid de tuse. Compoziția sa include și pekmez, un sirop asemănător melasei, care a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca mijloc de protecție împotriva bolilor și este o adevărată comoară vindecătoare.

Stimulează hematopoieza, procesul de formare a elementelor celulare sanguine,  tonifică și este util în multe boli, de la crize de tuse până la obezitate. Pekmez devine de două ori mai util atunci când i se adaugă suc de lămâie. Amestecul se bea pe stomacul gol, relatează publicația turcă Haberler. Acest medicament este recomandat și persoanelor cu anemie, unde fierul este scăzut.

Medicament turcesc pentru tuse

Pentru a pregăti o cură, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Trei linguri de pekmez (din struguri, roșcove sau dud);
  • Suc proaspăt stors de la jumătate de lămâie;
  • Jumătate de pahar cu apă;
Remediu tuse
Sursă foto: Getty Images

Mod de preparare

Adăugați pekmez și sucul de lămâie la jumătate de cană de apă, amestecați bine. Pentru a obține beneficii mai mari de pe urma acestei combinații, se recomandă consumul a două linguri de amestec pe zi, dimineața și seara, pe stomacul gol.

Cu toate acestea, este recomandat să consumați amestecul doar șase zile pe săptămână și să dați organismului odihnă pentru o zi, mai scrie publicația.

Proprietăți utile ale amestecului turcesc:

  • Oprește crizele de tuse
  • Accelerează circulația sângelui
  • Reduce pofta de dulce, promovând pierderea în greutate
  • Oferirea unei senzații de sațietate ajută și la reducerea greutății corporale.
  • Ameliorează probleme precum durerile în gât și tusea spastică
  • Protejează organismul de bolile de iarnă precum gripa și răceala
  • Elimina problema anemiei datorita continutului ridicat de fier

Mai mult, protejează organismul de radicalii liberi. Oferă energie corpului Îmbunătățește starea de bine, eliminând senzația de slăbiciune și oboseală constantă. Împreună cu conținutul ridicat de vitamina C din lămâie, pektmez accentuează toate beneficiile extractelor de fructe, permițându-vă să obțineți cele mai bune rezultate.

Dacă aveți o afecțiune medicală care impune să urmați o dietă specială sau să luați medicamente regulate, asigurați-vă că vă consultați cu medicul înainte de a utiliza acest amestec, mai recomandă publicația. După ce ați consumat amestecul, încercați să evitați alimentele și băuturile care conțin cofeină, cum ar fi ceaiul și cafeaua, timp de două ore.

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel