Sari la conținut

Remediul tibetan care dizolvă pietrele la rinichi și curăță ficatul de toxine

boala de rinichi
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Călugării tibetani foloseau această băutură specială pentu calmarea durerilor, dar şi pentru o digestie mai bună și pentru fortificarea sistemului imunitar.

De asemenea, s-a dovedit că poate fi un leac efficient şi pentru bolile cardiovasculare. Astfel, s-a constatat că menține inima sănătoasă și ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Este vorba de ghimbir, renumit pentru proprietățile sale puternice antibacteriene, antiparazitare și antiinflamatorii. Totodată, este o sursă bogată de magneziu, vitamina C și diverse minerale care o fac potrivită pentru sănătatea generală pe termen lung.

Ceaiul de ghimbir e perfect pentru a combate răcelile
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Nutriţioniştii spun că o ceașcă de ceai de ghimbir vă poate ajuta să depășiți rapid problemele de sănătate precum astmul. În plus, această bătură curăță ficatul de toxine și ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi.

Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului

Unele studii recente susțin că ceaiul de ghimbir poate ucide celulele canceroase fără a perturba procesul de reproducere sănătoasă a celulelor din corpul nostru.

Beneficiile sale extraordinare pentru sănătate l-au făcut renumit în medicina alternativă și este folosit pentru a trata în special afecţiunile virale precum răceala, gripa şi herpesul. Acest tip de ceai este, de asemenea, utilizat pentru a trata durerile de cap și durerile muscular.

Ingrediente şi mod de preparare

Pentru prepararea acestui remediu miraculos aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– miere

– 1 lingură lapte de cocos

– 2 linguri pudră de turmeric

– 1 linguriță pudră de ghimbir

– 1 linguriță apă

Se pune apa la fier la foc mic. De îndată ce începe să fiarbă, se adaugă turmericul și ghimbirul. Se lasă să fiarbă la foc mic cel puţin 7 minute. Apoi se adaugă 2 linguri de lapte de cocos. Se strecoară ceaiul de ghimbir și se adăugă miere după gust. Puteți bea acest ceai zilnic sau cel puțin în timpul sezonului rece pentru a vă proteja de gripă şi viroze respiratorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel