Sari la conținut

Renunță la acest aliment. Oncolog: ”E otravă!”

Dieta poate avea un impact asupra riscului de a dezvolta mai multe tipuri de cancer. Vă puteți reduce riscul general printr-o dietă sănătoasă care să includă multe fructe, legume și cereale integrale.

Carnea procesată crește riscul de cancer de colon. Din acest motiv, este recomandabil să se limiteze consumul acestuia.

Medicul Cătălin Costovici a explicat de ce ar trebui să nenunți la carnea procesată, care este extrem de nocivă pentru pentru sănătate, potrivit stirilekanald.ro.

Carnea procesată trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi: salamurile, cârnații, crenvurștii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunțită. Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă și niste stabilizatori, coloranți, celebrele E-uri. Iar efectul lor e cumulativ în timp și, în zeci de ani, aceste efecte sunt otravă pe pâine”, a atras atenția medicul Costovici.

Aliment toxic pentru creier. Prof. Ciurea: Așa apar și accidentele vasculare

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimente periculoase pentru creier, pe care le consumăm zilnic fără să ne dăm seama.

Cel mai toxic aliment, potrivit spuselor neurochirurgului, este zahărul.

”Este toxic. Am folosit ani de zile zahăr și, treptat, l-am eliminat, există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Folosesc fructe, miere, din astea-mi iau zahărul. Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase, nu-i aduc elementul nici de metabolism, nici acele substanțe care ajută transmisia între două celule, neurotransmițători” a spus medicul, la Antena 3. De asemenea, despre sare, prof. Vlad Ciurea spune ”la fel, dăunează”.

Întrebat ce ar mai fi rău pentru creier, neurochirurgul spune că ”sunt multe”, începând lista cu ”aerul poluat, trece prin plămâni, se duce exact în creier”.

Neurochirurgul a continuat lista cu ”alimentele grase”: ”Grăsimea nu face bine, știm cu toții. Sunt acele alimente, extraordinar de bune, făcute de români cu ocazia sărbătorilor. Creierul nu apreciază deloc. Foarte puțină grăsime apreciază creierul.

Deci toate tocăturile – vorbesc de creier, nu de burtică, care e foarte fericită-, toți cârnații grași, toate sarmalele sunt mâncare grea, tot sângele se duce în abdomen, unde începe o digestie grea. (…) De aceea și apar accidentele vasculare, pentru că scoți sângele din creier, nu-i bagi nici măcar apă, nu-i dai apă, atunci, el, săracul, s-a deshidratat”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel