vineri, iunie 9, 2023

O dietă sănătoasă este cheia pentru o sănătate bună, o dietă sănătoasă echilibrată te protejează împotriva multor boli. Alimentele excesive și nesănătoase devin principala cauză a bolilor de inimă, a diabetului, a bolilor hepatice și a cancerului.

În cazul hepatozei grase, o dietă corect aleasă este de la sine o terapie eficientă, deoarece această boală este adesea provocată de o alimentație proastă, de obiceiuri proaste, de diabet și de obezitate.

Alimentele de care să te ferești în timpul dietei

Pacienților cu hepatoză le este strict interzis să consume alcool, alimente grase, prăjite sau afumate. Dieta prescrisă de medic pentru hepatoza grasă ar trebui să ajute la restabilirea funcției normale a ficatului și să ajute la eliberarea unei cantități suficiente de bilă pentru procesele digestive pentru a suspenda dezvoltarea bolii.

Dieta pentru hepatoza hepatică grasă presupune o renunțare completă la următoarele alimente și produse. Sunt interzise ciorbele puternic aromate atât din carne cât și din legume. De asemenea, medici nu recomandă consumul de ceapă crudă și usturoi.

Nu este indicat să consumați pește gras și carne, leguminoase (mazăre, fasole, linte) și alimentele conservate și afumate. Multe persoane nu trebuie să mănânce legume, precum roșii, ridichi și produse lactate grase.

Băuturi interzise

Dintre băuturi sunt interzise cele carbogazoase, cafeaua și cacao. Cu multe restricții, nu vă gândiți că nu puteți mânca nimic. Dieta pentru hepatoza ficatului, în ciuda severității, lasă posibilitatea unei alegeri destul de largi. Primele feluri de mâncare pe care le puteți consuma sunt lapte, supe de cereale, borș slab sau supă de varză.

Al doilea fel de mâncare este carnea de pui, curcan sau vită, la aburi, fiartă sau coaptă în cuptor. Pentru garnituri puteți consuma salate cu legume proaspete sau fierte, legume la abur sau la cuptor. Precum și omletă la abur, ouă fierte, brânză cu conținut scăzut de grăsimi. Terci, orez, hrișcă, fulgi de ovăz sau griș, care pot, de asemenea, fi folosite ca garnitură.

Este permis laptele cu conținut scăzut de grăsimi și smântâna, iaurtul și chefirul. Dintre băuturi spre consum este indicat ceaiul de vrac, sucurile din fructe și fructe de pădure, compoturi, atât din fructe proaspete, cât și din fructe uscate. De asemenea, sunt recomandate jeleurile și mousse-urile de fructe, de preferință cu înlocuitori de zahăr.

Câte mese ar trebui să aveți pe zi?

De asemenea, medicii spun că at trebui să aveți patru până la cinci mese pe zi, împărțind cantitatea totală de alimente în porții aproximativ egale. În plus, se recomandă consumul de lichide pe stomacul gol și între mese.

Nu există un tratament direct pentru hepatoza grasă. Scopul tratamentului medical în acest caz este de a elimina sau de a reduce factorii de risc.

Există un singur mod de a trata boala și anume printr-o alimentația corectă pentru ficat gras. Cauza hepatozei grase este tratată de un endocrinolog. Scopul tratamentului este de a restabili parametrii metabolici perturbați cu ajutorul unor medicamente speciale, potrivit BZI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private