Sari la conținut

Reprezentant ONU: Vaccinarea forțată nu este acceptabilă. Trebuie respectate drepturile omului

Reprezentant ONU: Vaccinarea forțată nu este acceptabilă. Trebuie respectate drepturile omului.

Vaccinarea obligatorie nu va fi niciodată acceptabilă, pentru că procesul de vaccinare trebuie să respecte drepturile omului. Este avertismentul făcut chiar de Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

Reprezentant ONU: Vaccinarea forțată nu este acceptabilă. Trebuie respectate drepturile omului

„În niciun caz oamenii nu trebuie să fie vaccinaţi cu forţa, chiar dacă refuzul unei persoane de a se supune unei vaccinări obligatorii poate avea consecinţe legale, de exemplu o amendă.

Trebuie să respecte principiile legalității, necesității, proporționalității și nediscriminării”, a declarat Michelle Bachelet, potrivit RFI.

În cadrul unui seminar al Consiliului pentru Drepturile Omului, Înaltul Comisar ONU a admis că obiectivele urmărite de țările care consideră ca vaccinarea să fie obligatorie, pentru combaterea pandemiei, au fost „desigur, de cel mai înalt nivel de legitimitate și importanță”.

Cu toate acestea, Bachelet a insistat că „vaccinarea obligatorie ar trebui folosită numai atunci când este necesar să se atingă obiective convingătoare de sănătate publică şi numai atunci când măsurile mai puțin intruzive, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea socială, nu reușesc să atingă aceste obiective de sănătate publică”.

Michelle Bachelet a mai subliniat, de asemenea, că pentru ca obligativitatea să fie „în conformitate cu principiile fundamentale ale drepturilor omului de egalitate și nediscriminare, țările trebuie să asigure furnizarea de vaccinuri, iar acestea să fie cu adevărat accesibile”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel