Sari la conținut

Reprezentanții Sanitas au făcut anunțul: Totul este pe cale să se întâmple! Se dau speranțe mari pentru salariaţii din sănătate şi asistenţă socială

Reprezentanții Sanitas au făcut anunțul pe Facebook: Totul este pe cale să se întâmple! Aceștia au primit o promisiune clară că veniturile lor vor crește. Este vorba de angajații care lucrează în sănătate şi asistenţă socială.

Vești bune pentru angajații din sănătate. Reprezentanții Sanitas au dat asigurări că noua lege a salarizării va aduce creșteri de venituri pentru toți salariații din Sănătate și Asistență socială.

„Niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării. Legea va corecta inechităţile apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a legii 153/2017 şi va avea în vedere o reaşezare a ierarhiei în interiorul familiei ocupaţionale sănătate şi asistenţă socială, precum şi introducerea tuturor categoriilor de personal în aceeaşi anexă”, susţin sindicaliştii.

Alexandru Rafila susține creșterea salariilor

Ministrul Sănătăţii s-a angajat să susţină în Guvern orice soluţie care va avea ca finalitate creşterea veniturilor angajaţilor din Sănătate.

Legat de acest subiect important, , ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, „şi-a declarat preocuparea constantă şi sprijinul necondiţionat pentru asigurarea finanţării corecte şi suficiente a unităţilor sanitare, pentru întregul an, asigurându-ne că se vor găsi soluţii pentru continuarea optimă a activităţii în aceste unităţi”.

Potrivit anunţului, ca urmare a protestelor din perioada 6-8 februarie ac, reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei Sanitas s-au întâlnit, vineri 10 februarie 2023, cu Alexandru Rafila – Ministrul Sănătăţii, însoţit de o echipă de tehnicieni din minister.

Discuţiile s-au axat pe analiza revendicărilor Sanitas şi identificarea de soluţii pentru rezolvarea acestora. În ceea ce priveşte noua lege a salarizării personalului bugetar, Ministrul Sănătăţii s-a angajat să constituie, până săptămâna viitoare, un grup de lucru la nivelul ministerului, format din tehnicienii instituţiei şi reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative în sistemul sanitar, grup de lucru care să redacteze noua lege ţinând cont de principiile reiterate şi susţinute de Federaţia Sanitas.

„Întregul parcurs de redactare şi aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali”, susţin sindicaliştii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel