vineri, iulie 1, 2022

În prezent, anumite state se confruntă cu al cincilea val al pandemiei de coronavirus. Prin urmare, țările cu o situație epidemiologică foarte gravă au introdus restricții dure pentru a limita răspândirea virusului.

Introducerea certificatului verde în multiple situații este una dintre măsurile implementate pentru a diminua efectele negative asociate pandemiei.

De asemenea, anumite măsuri suplimentare au fost adoptate, precum munca la domiciliu, în situațiile în care acest lucru este posibil.

Te-ar mai interesa: Medicii avertizează: Accidentul de la Cernobîl a a...

Țara care a depășit 100.000 de decese asociate COVID

Statele europene confruntate cu al cincilea val al pandemiei de coronavirus reintroduc restricții și avansează în administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, comunică RRA.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății spun că varianta Delta, foarte contagioasă, a redus cu 40% eficiența serurilor, iar oamenii de știință sunt îngrijorați de apariția unei noi tulpini a coronavirusului, cu un mare număr de mutații. Constanța Comănici urmărește evoluția pandemiei în lume.

Reprezentanții Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor le cer autorităților din statele membre să ia urgent măsuri, pentru că în următoarele două luni situația s-ar putea agrava.

Te-ar mai interesa: Cum a descoperit Monica Pop că are cancer: Credeam...

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că dozele de rapel trebuie să le fie administrate tuturor persoanelor de peste 40 de ani și celor vulnerabile.

În acest context, într-un articol apărut în The Guardian, virusologi britanici spun că sunt alarmați de o nouă tulpină, cu un număr incredibil de mutații, care a fost reperată în Botswana și care a ajuns și în Africa de Sud și în Hong Kong.

Te-ar mai interesa: Atenție la postul intermitent! Carmen Brumă: ̶...

Ei monitorizează cazurile care au fost izolate imediat ce au fost confirmate, iar studiile de laborator au arătat că mutațiile acesteia ar putea ajuta virusul să evite mecanismul imunitar.

Deocamdată, specialiști de la Universitatea Cambridge afirmă că nu știu până în acest moment cât de infecțioasă este. Între timp, după Statele Unite și Israel, și Canada a început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani, iar Portugalia, campioana vaccinării pe continent, vrea să imunizeze cu doza trei un sfert din populația țării până în ianuarie, adică 2,5 milioane de portughezi.

Te-ar mai interesa: Profeția Babei Vanga: Două zodii vor avea o viață ...

La o zi de la impunerea certificatului verde și a muncii la domiciliu, Germania a anunțat și azi un bilanț record, depășind pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19.

Tot astăzi, ministrul francez al sănătății va prezenta noile măsuri, care prevăd, printre altele, accelerarea calendarului de imunizare

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private