Sari la conținut

Rețetă de crenvursti vegetali sănătoși

Crenvurstii vegetali făcuți în casă n-au nicio legătura cu gustul fad, al celor din comerț, plini de aditivi, consevanți si potențiatori de aromă.

Pentru acesta reteta aveți nevoie de:

preparare

– o punguță de soia cubulețe/100g

– 2 cartofi

– 1 morcov

– o ceapă

– usturoi după gust

– 2 linguri fulgi drojdie inactivă

– o linguriță cimbru

– 1 vârf cuțit curcumă

– un vârf cuțit boia

– 1/2 linguriță coriandru măcinat

– 1/2 linguriță boabe muștar măcinat

– sare și piper după gust

Mod de preparare:

Fierbeți cuburile de soia, cartofii și morcovul, după le scurgeți apa din ele. Dacă-i prea multă apă în compoziție, nu ies la modelat.

Puneți în robotul cu lamă S toate ingredientele menționate în rețetă, și mixați până devine o pastă.

Dacă este prea subțire, adăugați făină de soia, atât cât e necesar.

Îi modelați ca pe niste cârnăciori, dar nu uitați să vă dați pe mâini cu ulei, altfel compoziția se lipește de mâini.

Ar trebui să arate așa după ce i-ați pus puțin într-un steamar

pt blog

 

După ce i-ați modelat, va trebui să-i puneți pe un grătar pe care l-ați uns cu puțin ulei înainte.

Se pot servi cu muștar, sos de roșii și pâine integrală.

Sursa: www.cuvinte-cu-lumina.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel