joi, martie 4, 2021

 Ți-e poftă de o înghețată răcoritoare dar ții la siluetă și la sănătate? Cea mai bună metodă se te asiguri că ce mănânci conține doar ingrediente de calitate, e să-ți prepari singur.

Ingrediente crustă:

1/4 cupă făină de migdale
1/4 cupă făină de nucă de cocos
3 curmale înmuiate, fără sâmburi
1/2 lingură ulei de cocos
1/2 linguriță extract de vanilie
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 linguritță sare de mare

Umplutură:

1 cupă afine proaspete
zeama de la o jumătate de lămâie
1 linguritță coajă de lămâie

Bază de înghețată:

10-12 cuburi de lapte cocos congelat (se pot congela cu o seară înainte în tăvi de cuburi gheață)
1/4 cupă caju
2-3 curmale moi, fără sâmburi
1 linguriță vanilie
Sare de mare
2 cuburi de gheață (optional)

Preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 350˚F. Pune toate ingredientele pentru crustă împreună în blender și procesează-le până obții o pastă solidă. Se unge un pahar mic sau un vas ceramică termorezistent și se pune în el amestecul pentru a face crusta. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute. Se lasă să se răcească și se rupe în bucăți mici, care se vor adăuga la înghețată.
  2. Între timp, se adaugă ingredientele pentru umplutură într-o crăticioară neacoperită la foc mediu. Se amestecă din când în când timp de 10 minute, până când afinele sunt moi. Apoi se ia de pe foc. 
  3. Amestecă toate ingredientele pentru înghețată în blender la viteză mare până amestecul devine înghețată consistentă și nu există bucăți înghețate rămase. Se toarnă într-un pahar sau vas ceramic. Adaugă apoi 1/23/4 din bucățile de crustă, iar restul le poți pune deasupra.

Ultimele stiri

Parteneri