Sari la conținut

Rețetă deliciosă despre care nu ai crede că este de post

Rețetă deliciosă despre care nu ai crede că este de post! Zilele în care credincioșii țin post devin o adevărată provocare. Deși carnea, laptele sau ouăle sunt interzise în această perioadă, se poate găti delicios și sănătos. Dacă vrei să nu încalci regulile postului, încearcă lasagna cu spanac și tofu. Un adevărat delici culinar!

Lasgna cu spanac și tofu. Este un fel de mâncare pe care îl gătești o dată și după îl poți consuma mai multe zile la rând. Este extrem de sănătoasă și s-ar putea chiar să îți placă mai mult decât lasgna originală. În plus, spanacul este o legumă plină de vitamine pe care ar trebui să o integrăm cât mai mult în alimentația noastră!

dieta de primăvară

Ingrediente necesare pentru lasagna cu spanac și tofu:

  • 500 g lasagna integrală
  • 3 căni tofu
  • 1 lingură condiment Vito
  • 3 linguri semințe de susan
  • 6 linguri fulgi de drojdie (opțional)
  • 1/2 kg spanac, tăiat mărunt
  • 3-4 linguri mărar verde, tăiat mărunt
  • 1 litru de suc de roșii
  • 2 căni pastă de roșii
  • 2 cepe mari, tăiate mărunt
  • 1 căpățână de usturoi
  • busuioc uscat
  • oregano
  • 1-2 linguri miere
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 linguriță de sare

Mod de preparare:

Se fierb pastele făinoase în apă cu puțină sare, se scurg și se lasă la o parte. Se pun semințele de susan într-o tavă și se coc puțin la cuptor. Atenție, să nu se coacă prea tare, căci devin amare.

Apoi se zdrobesc în râșnița de cafea și se amestecă într-u bol, cu tofu (brânza de soia), fulgii de drojdie, condimentul Vito, mărarul, spanacul și sarea, după gust. Se lasă și această compoziție la o parte.

Separat, se pun la călit ceapa și usturoiul în puțină apă și cele duă linguri de ulei. Se adaugă sucul de roșii, pasta de roșii, sarea, sucul de lămâie, mierea, busuiocul și oregano.

Se lasă sosul să fiarbă 5-6 minute. Într-o tavă se așează un strat de sos, peste care se pun: un strat de lasagna, un strat din compoziția de tofu cu spanac. Se repetă straturile, în așa fel încât ultimul strat să fie cel de sos.

Se dă la cuptor tava acoperită cu folie de aluminiu, pentru 25 de minute, apoi se descoperă și se mai lasă la cuptor încă 5 minute, potrivit stiridiaspora.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel