Din cuprinsul articolului
Pasta Primavera este în esență un topitor de legume strălucitoare de primăvară care adaugă o mulțime de arome, culoare și textură.
Asociem întotdeauna pastele cu brânză cu mâncarea nesănătoasă. Puteți da vina pe tipurile de brânză, smântână și unt care sunt utilizate în cea mai mare parte la prepararea acestui preparat italian. Pastele cu sos alb conțin prea multe dintre acestea, în timp ce sosul roșu poate să le aibă în cantitate mai mică, dar totuși nu poate fi numit fără grăsimi.
Ce se întâmplă dacă vă spunem că există o variantă populară a pastelor care este considerată și sănătoasă? Pasta Primavera este felul de mâncare perfect pentru tine, dacă vrei ceva mai sănătos pentru familia ta sau dacă urmezi o dietă de slăbit.
Cuvântul „primavera” se traduce în „primăvară” în italiană. Pasta Primavera este în esență un topitor de legume strălucitoare de primăvară care adaugă o mulțime de arome, culoare și textură.
Cu toate acestea, Primavera nu se limitează la sezonul de primăvară, se poate face în orice moment al anului, atâta timp cât utilizați legume proaspete de sezon din diferite soiuri. Morcovi, mazăre, broccoli, fasole, ciuperci – puteți alege dintr-o serie de legume bogate în nutrienți pentru a aduce vibrație acestui fel de mâncare de paste.
De obicei, un pic de brânză parmezan este presărat pe partea de sus a pastelor fierte în cele din urmă, dar puteți alege să săriți complet acest pas. Amintiți-vă, de asemenea, să utilizați forme de paste mici, de dimensiuni vegetale, cum ar fi penne, fusilli sau macaroane. O picătură de suc de lămâie completează masa cu prospețimea sa plină de poftă.
Gatiti pastele in apa clocotita timp de 10 minute. Dupa aceea se scoate dn apa si se pun in apa rece, dupa care se scurg bine de apa.
Acum,intr-o tigaie medie, puneti ulei de masline, se adauga usturoiul. Se amesteca cu legumele (decongelate) si rosiile, se fierbe timp de 3 minute acest continut. Dupa timpul de gatire se adauga pastele (drenate) si se adauga parmezan ras. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si se serveste.
Puteti decora acest fel de mancare cu cateva frunze de spanac taiat in julienne (fasii subtiri) si se amesteca cu paste, pentru a da un pic de culoare.
In mod similar, puteti adauga si alte ingrediente cum ar fi cartofi fierti, sunca taiata cubulete sau porumb dulce pentru a completa reteta.
Ingrediente (2 porții)
Preparare
Se fierb pastele într-o cratiță cu apă sărată clocotită, urmând instrucțiunile de pe pachet.
Între timp, se dă în clocot apă într-o altă cratiță. Se pun sparanghelul, mazărea dezghețată, zucchini tăiat felii și se fierb 1 minut. Se adaugă mazărea mangetout și se mai fierb 1 minut. Se scurg și se reîmprospătează legumele sub jet de apă rece, ca să-și păstreze culoarea. Se scurg bine.
Se pune cratița înapoi, la foc mediu. Se toarnă smântâna, se adaugă usturoiul zdrobit și coaja de lămâie și se dau în clocot. Se adaugă legumele opărite și se fierb încet 2 minute. Se condimentează cu sare și piper negru, proaspăt măcinat.
Se scurg pastele și se pun la loc în cratiță. Se toarnă sosul și se amestecă ușor. Se servesc cu parmezanul, presărând deasupra menta.
Sfaturi de la experți! Vasele de sânge joacă un rol foarte important în organism. Ei…
Adolescenții care vapează ar putea fi expuși la metale toxice. Aromele dulci prezintă riscuri suplimentare!…
Horoscop 2 mai 2024: Schimbări. Nativii horoscopului au parte de schimbări radicale în viața lor în…
Avertizare ANM: Ploile și vijeliile se extind înainte de Paște! Care sunt zonele cele mai…
Cel mai bun fruct pentru digestie. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse chimic…
Pe 5 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2024. Toată lumea știe că Paștele nu este…