Rețetă sirop de casă. Se prepară rapid și te scapă de tuse

Din cuprinsul articolului

Siropurile de casă precum cu miere sau ceapă sunt excelente pentru tratarea tusei cu flegmă deoarece au proprietăți expectorante care ajută la eliminarea secrețiilor prezente în căile respiratorii, ajutând la ameliorarea tusei în câteva zile.

Cu toate acestea, dacă pe lângă tuse există febră, stare generală de rău, flegmă care este însoțită de sânge sau dificultăți de respirație, poate indica prezența bronșitei acute sau pneumoniei și din acest motiv cel mai bine este să consultați un medic pentru o examinare completă și verificați care este cauza simptomelor pentru a primi cel mai bun tratament.

Aceste siropuri nu înlocuiesc tratamentul cu medicamente pentru tratarea infecțiilor respiratorii, de aceea este important să urmați instrucțiunile medicului.

Sirop de ceapă

Siropul de ceapa este un remediu excelent pentru ameliorarea tusei deoarece are proprietati de dilatare si expectorante care ajuta la eliberarea cailor respiratorii, eliminand mai rapid tusea persistenta si excesul de flegmă, scrie TuaSaude.

Ingrediente

  • 3 cepe;
  • ½ kg de miere;
  • Suc de 3 lămâi.

Modul de pregătire

Amestecați ingredientele într-un blender până la omogenizare. Păstrați într-un recipient de sticlă cu capac la frigider.

Copiii peste 1 an ar trebui să ia 2 lingurițe de sirop pe parcursul zilei, în timp ce adulții ar trebui să ia 4 lingurițe pe zi. Acest sirop nu trebuie administrat copiilor sub 1 an deoarece contine miere, care este contraindicata la aceasta varsta.

Sirop de anason

Siropul de casă cu anason verde, a cărui denumire științifică este Pimpinella anisum L, este și un excelent remediu casnic pentru tusea cu flegmă, deoarece are proprietăți expectorante.

Ingrediente

  • 500 ml apă;
  • 1 lingura de seminte de anason;
  • 1 lingură rădăcină de lemn dulce uscată;
  • 1 lingura de cimbru uscat;
  • 250 ml de miere.

Mod de pregătire

Puneți anasonul și lemnul dulce într-o oală și fierbeți timp de 15 minute. Se ia apoi infuzia de pe foc si se adauga cimbrul, se acopera si se lasa sa stea pana se raceste. Se strecoară și se adaugă miere și se încălzește la foc mic, amestecând mereu până când rămâne un amestec omogen.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

9 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

10 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

10 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

11 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic