Din cuprinsul articolului
Să fie aceasta rețeta tinereții fără bătrânețe?
Consumul de ardei iute poate reduce riscul relativ de mortalitate prin boli cardiovasculare cu 26%, conform unei analize a datelor privind dieta și mortalitatea din patru studii internaționale de anvergură. Consumul de ardei iute a fost asociat cu o reducere cu 25% a deceselor din orice cauză și cu 23% mai puține decese cauzate de cancer, comparativ cu persoanele care nu au consumat niciodată sau doar rareori ardei iute.
Persoanele care consumă ardei iute pot trăi mai mult și pot avea un risc semnificativ redus de a muri din cauza bolilor cardiovasculare sau a cancerului, potrivit cercetărilor preliminare care vor fi prezentate la sesiunile științifice ale Asociației Americane a Inimii 2020. Reuniunea va avea loc virtual, începând de vineri, 13 noiembrie – Marți, 17 noiembrie 2020.
Studiile anterioare au descoperit că un consum de ardei iute are un efect antiinflamator, antioxidant, anticancerigen și de reglare a glicemiei datorat capsaicinei, care conferă ardeiului iute condimentul caracteristic ușor până la intens atunci când este consumat.
Pentru a analiza efectele ardeiului iute asupra mortalității cauzate de toate cauzele și a bolilor cardiovasculare, cercetătorii au examinat 4.729 de studii din cinci baze de date de sănătate la nivel mondial (Ovid, Cochrane, Medline, Embase și Scopus).
Înregistrările de sănătate și dietetice ale mai mult de 570.000 de persoane din Statele Unite, Italia, China și Iran au fost utilizate pentru a compara rezultatele celor care au consumat ardei iute cu cei care au consumat rar sau niciodată ardei iute. Comparativ cu indivizii care rareori sau niciodată nu au mâncat ardei iute, analiza a constatat că persoanele care au mâncat ardei iute au avut:
„Am fost surprinși să constatăm că în aceste studii publicate anterior, consumul regulat de ardei iute a fost asociat cu o reducere generală a riscului din toate cauzele, BCV (boli cardio-vasculare) și mortalitatea prin cancer. Acesta subliniază faptul că factorii dietetici pot juca un rol important în sănătatea generală”, a declrat autorul principal Bo Xu, MD, cardiolog la Institutul Cardiac, Vascular și Toracic al Cleveland Clinic din Cleveland, Ohio.
Dr. Xu a spus că există mai multe limitări la acest tip de studiu. Cele patru studii analizate au inclus date limitate de sănătate specifice asupra indivizilor sau altor factori care ar fi putut influența constatările. Cercetătorul a menționat, de asemenea, că cantitatea și tipul de ardei iute consumat au fost variabile printre studii, ceea ce face dificilă tragerea concluziilor cu privire la cât de mult, cât de des și ce tip de consum de ardei iute poate fi asociat cu beneficii pentru sănătate.
Cercetătorii continuă să-și analizeze datele și speră să publice în curând lucrarea completă.
„Ardeii iuți roșii, inclusiv ardeii Cayenne, sunt o sursă incredibilă de vitamina A”, spune Tanya B. Freirich, RD, CDN, pentru Health. Acest lucru este necesar pentru un sistem imunitar puternic și este, de asemenea, cunoscut pentru a ajuta la sănătatea ochilor.
Ardeiul iute este, de asemenea, foarte bogat în vitamina C, care ajută la funcționarea imunității și vindecarea rănilor
Ce trebuie să faci dacă ai mâncat prea mult de Paște. În funcție de tradiții…
Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același…
Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există un elixir natural…
Hipertensiunea arterială o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este persistent crescută, punând…
Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat În…
Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…