Sari la conținut

Rețeta virală pentru gogoși de post a lui Chef Sorin Bontea. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

gogosi de post
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Reteta secreta a lui Chef Sorin Bontea

Rețeta virală pentru gogoși de post a lui Chef Sorin Bontea. În plin Post al Paștelui, îndrăgitul chef Sorin Bontea a postat pe rețelele sociale o rețetă de gogoşi delicioase, care a devenit imediat virală.

Gogoșile se numără printre cele mai apreciate dulciuri, iar în perioada postului acestea devin favoritele gospodinelor.

Rețeta virală pentru gogoși de post a lui Chef Sorin Bontea

Sorin Bontea a dezvăluit o rețetă simplă de gogoși de post, în care n u aveți nevoie nici de lapte sau ouă, ci doar de câteva simple ingrediente.

„Gogoși de post. E rețeta pe care am găsit-o la mama unui prieten din Satu Mare și am încercat-o și eu.

  • 1 kg faină
  • 750 ml apă
  • 35 g drojdie proaspătă
  • 4 linguri zahăr
  • 1/2 lingură sare
  • 4 linguri ulei floarea soarelui

Se amestecă toate ingredientele și se lasă la dospit și gata gogoșile!”, a scris chef Sorin Bontea, Facebook.

gogosi
Sursa foto: arhiha doctorulzilei.ro

Trucuri pentru cele mai bune gogoși de post

Cuajutorul câtorva trucuri și rețete, puteți pregăti cele mai delicioase și sănătoase gogoși de post, care vor fi pe placul tuturor.

  • Aveți grijă să activați drojdia în apă călduță sau lapte vegetal, înainte de a o adăuga la aluat, pentru a asigura, astfel, o creștere corespunzătoare a aluatului.
  • Dacă doriți să faceți gogoși mai sănătoase, puteți înlocui făina albă cu făină integrală. Aceasta adaugă fibre și nutrienți esențiali, iar gogoșile devin mai hrănitoare și mai sățioase.
  • Un alt truc excelent stă în înlocuirea apei plate cu apă minerală sau sifon, lucru care poate ajuta la creșterea gogoșilor și le poate conferi o textură mai aerată.
  • O altă schimbare simplă pe care o puteți face este să înlocuiți laptele obișnuit cu lapte vegetal, cum ar fi cel de migdale, soia sau ovăz. Acestea adaugă un gust subtil și o textură fină gogoșilor, fără a compromite calitatea acestora.
  • Pentru a îmbunătăți textura și a adăuga grăsimea necesară, puteți utiliza smântână de caju. Aceasta este o alternativă bogată și cremoasă la smântâna obișnuită și poate fi folosită în aceeași cantitate.
  • Dacă sunteți în căutarea unei alternative la drojdie sau praf de copt, bicarbonatul de sodiu combinat cu oțet de mere poate face minuni. Această combinație creează un efect de efervescență care ajută la creșterea gogoșilor.
  • Pentru a adăuga o aromă bogată și o consistență delicioasă, înlocuiți untul cu ulei de cocos. Uleiul de cocos adaugă o notă subtilă de nucă și face gogoșile mai pufoase.
  • Lăsați aluatul să dospească mai mult timp, pentru a obține o textură mai pufoasă. Puteți lăsa aluatul la dospit într-un loc cald și lipsit de curent pentru aproximativ o oră sau până când își dublează volumul. Când începeți prepararea propriu-zisă, încercați să nu modelați prea mult aluatul, pentru că acest lucru îl poate face să fie ceva mai tare.
  • Pentru a intensifica gustul și a adăuga textură, puteți adăuga fructe uscate, cum ar fi stafidele sau curmalele, sau nucile sau migdalele, la aluat. Aceste ingrediente oferă nu doar o textură interesantă, ci și o notă de dulceață.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel