sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Virgil Munteanu

Cum toate produsele din comerţ conţin aditivi şi substanţe toxice pentru a avea miros şi aspect care sa te convingă să cumperi, o alternativă mai sănătoasă şi mai puţin costisitoare o reprezintă remediile naturiste.

Iată câteva reţete de creme şi loţiuni pe care le poţi prepara singură acasă cu produsele pe care le găseşti prin bucătărie:

Exfoliant cu avocado şi banane

Sâmburele de avocado trebuie să fie uscat timp de 3-5 zile înainte de a fi măcinat, pentru a fi pus în amestec. Macină foarte mărunt sâmburele de avocado uscat (ai putea să îl pui într-o pungă de plastic închisă şi să il sfărâmi cu ciocanul). Amestecă-l apoi cu banane şi ulei de măsline, pentru a obţine o pastă groasă.

Aplică uşor pe piele, frecând  – nu apăsa prea tare, deoarece sâmburele va face exfolierea în mod natural. Clăteşte apoi cu cu apă caldă.

Emulsie pentru toate tipurile de ten

Se curăţă de coajă câţiva castraveţi, se taie în două scoţând miezul cu linguriţă. Se bat două albuşuri de ou, adăugându-le un pahar de apă de roze. Amestecul se toarnă peste miezul de castraveţi. Se adaugă 125g alcool, se amestecă bine după care se lasă în repaus 3 zile într-un vas cu capac. Se strecoară prin tifon, lichidul rezultat şi se toarnă într-o sticlă care se agită înainte de folosire.

Creme pentru mâini crăpate

Reţeta 1: Ai nvoie de 2 ţeline şi 500ml apă .
Se fierbe ţelina timp de 30 de minute, după care se introduc mâinele în apa în care a fiert. Înroşirea acestora este o reacţie normală.
Reţeta 2: Ai nevoie de cartofi (100g) şi apă (1 litru).
Se fierb bine cartofii, apoi se zdrobesc. În apa respectivă se introduc mâinile şi se menţin 10-15 minute.