Sari la conținut

Revin restricţiile în spitale din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19. Cât de periculoasă este Pirola, noua variantă a coronavirusului

spital oncologic
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a decis să interzică accesul aparținătorilor în patru secţii pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2, după ce opt pacienţi au fost confirmaţi pozitiv.

Restricțiile menite să preîntâmpine răspândirea virusului care provoacă temutul COVID-19 au fost decise ca urmare a unei adrese venite pe data de 29 august 2023 din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău. Astfel, accesul aparţinătorilor în cel mai mare spital din județul Buzău este permis în intervalul orar 10.00 – 12.00.

Excepţie fac secţiile Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), Neonatologie, Maternitate şi Oncologie, unde aparţinătorilor le este strict interzis accesul.În prezent, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău sunt internate opt persoane confirmate cu SARS-CoV-2, potrivit Adevărul.ro.

La sfârşitul lunii august 2023, Direcția de Sănătate Publică Buzău a confirmat un focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (SPMS) Săpoca, după ce un număr de 12 persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2.Pacienţii, care au afecţiuni psihice, nu au avut simptome specifice bolii provocate de coronavirus la internare, ci ulterior. Ei au prezentat în special febră şi stare de slăbiciune. Cu toţii au fost transportaţi într-un pavilion care a funcţionat şi pe perioada pandemiei drept spaţiu în care erau trataţi bolnavii cu COVID-19.

Cât de periculoasă este Pirola, noua variantă a coronavirusului

O nouă variantă de virus SARS-CoV-2, care fost botezată „Pirola“ şi care circula deja în Danemarca, în Statele Unite şi în Israel, a fost descoperită şi la un pacient din regiunea Grand Est din Franţa, relatează AFP.

Această subtulpină din familia Omicron, monitorizată de OMS, face obiectul unei atenţii deosebite, deoarece prezintă un număr mai mare de mutaţii, ceea ce o face susceptibilă de a evolua mai semnificativ şi de a se răspândi mai uşor – a subliniat Brigitte Autran, preşedinta Comitetului de supraveghere şi anticipare a riscurilor sanitare.

Institutul de Sănătate Publică din Franţa a lansat o anchetă pentru a aduna informaţii epidemiologice şi pentru a documenta acest prim caz depistat în Grand Est. Până în prezent, această variantă fusese detectată în mai multe ţări, printre care Statele Unite, Danemarca şi Israel, dar nu şi în Franţa.OMS a decis să clasifice această nouă variantă, supranumită „Pirola” pe reţelele sociale, în categoria variantelor aflate sub supraveghere din cauza numărului foarte mare (peste 30) de mutaţii ale proteinei Spike pe care o poartă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel