Sari la conținut

Rezultatele anchetei decesului fetiței din Călărași, care a murit după masă: A fost sau nu toxiinfecţie alimentară?

sursa foto: unsplash.com

Din cuprinsul articolului

Medicii legişti au finalizat ancheta în cazul fetiței de 4 ani, din Călărași, care a murit la scurt timp după ce a mâncat carne la grătar pregătită de familie. Conform acestora, mâncarea congelată era plină de bacterii nocive. 

Micuța, de doar patru ani, s-a simțit rău și a intrat în stop cardiorespirator. În ciuda faptului că a fost preluată de un echipaj de pe ambulanță și transportată la spitalul din Călărași, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Bunica fetiței a fost transportată, de asemenea, la Spitalul Oltenița, însă, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost constatat decesul.

A fost sau nu toxiinfecţie alimentară?

Direcția Sanitară Veterinară si pentru Siguranța Alimentelor Călărași a transmis rezultatele finale de laborator pentru probele prelevate și afluite în data de 29.04.2024 în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, probe suspicionate în cazul fetiței de 4 ani din comuna Spanțov.

Astfel, pe probele prelevate din magazinul alimentar, pește congelat și mici, pentru determinarea de agenți cauzatori de toxiinfecții alimentare E.coli, Salmonella spp, Listeria monocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi, Enterobacteriaceae rezultatele sunt negative.

Credit foto: arhiva doctorulzilei.ro

În ceea ce privește rezultatul pe probe prelevate de inspectorii DSVSA Călărași din alimentele preparate, găsite la domiciliu familiei în data de 29.04.2024 rezultatele sunt negative privind detecția de E.coli, Salmonella spp, Listeriamonocytogenes, Stafilococi coagulazopozitivi.

În probele prelevate la domiciliul familiei, din peștele si carnea preparate în casă, au fost identificate bacterii din clasa Enterobacteriaceae, peste limita admisă.

Frecvent, se constată o creștere a enterobacteriaceelor in cazul condițiilor improprii de manipulare și pregătire a produselor alimentare. Potrivit realitatea.net, rezultatele analizelor au fost transmise catre instituțiile abilitate ale statului implicate în anchetă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel