duminică, ianuarie 29, 2023

Rezultatul acestui studiu este îngrijorător, iar specialiştii atrag atenţia în mod constant asupra riscurilor.

Un studiu realizat la Universitatea California din Los Angeles relevă însă cât de periculos este sedentarismul pentru creierul uman.

Lipsa de mişcare este asociată cu riscul crescut al bolilor cardiace, dar şi cu diabetul ori decesul prematur.

Cercetarea s-a bazat pe un experiment în care au fost analizate 35 de persoane, cu vârste cuprinse între 45 şi 75 de ani, de la care au obţinut informaţii despre nivelul de activitate fizică şi numărul de ore petrecute pe scaun într-o zi.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

După o investigaţie RMN, rezultatele au arătat că persoanele care au stat mai mult pe scaun aveau la nivelul porţiunii lobului temporal medial al creierului zona subţiată considerabil, indiferent de activitatea fizică desfăşurată.

Rezultatul acestui studiu este îngrijorător nu doar pentru că el relevă efectul nociv al statului exagerat de mult pe scaun asupra creierului, ci şi faptul că nu vom putea compensa acest lucru dacă ulterior vom încerca să facem mai multe exerciţii fizice suplimentare, procesul fiind deci ireversibil.

Lipsa de activitate fizică este pricipala cauza a apariţie multor probleme de sănătate.

Te-ar mai interesa: Test psihologic: tu ce ai văzut prima dată în imag...

Mulţi specialişti atrag atenţia spunând că acest lucru ar trebui tratat ca o problemă medicală în sine şi nu  ca o cauză generatoare de boli.

Numai în felul acesta, spun ei, pot fi luate măsuri de sănătate publică, aşa cu este de pildă în cazul consumului de alcool sau tutun.

Odată recunoscută ca fiind o afecţiune în sine, lipsa de activitate fizică va fi abordată ca fiind o problemă cu impact asupra sănătăţii populaţiei.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private