vineri, aprilie 10, 2020

Rinichii au ca principală funcție eliminarea toxinelor din organism.  Practic ei filtrează sângele de toxine. În plus, îți curăță sângele, elimină substanțele reziduale și ajută la reglarea tensiunii arteriale. Ca să fie sănătoși, trebuie să îi detoxifiezi cu regularitate.

În cazul în care toxinele nu sunt eliminate și se acumulează în rinichi, te poți confrunta cu pietre la rinichi sau cu alte probleme medicale.

Citește și: Medic american: ”Aciditatea este cauza tuturor bolilor.” Iată cum vă puteți alcaliniza organismul

Este important să ai o dietă sănătoasă, să bei sucuri din fructe și legume naturale și evident să fii corect hidratat. Există alimente care sunt de ajutorul în procesul de curățare a rinichilor.

Două sucuri pentru sănătatea rinichilor tăi:

Sucul de morcovi și castraveți. Este un suc care contribuie la detoxifierea rinichilor și în plus, poate ameliora infecția urinară. Sucul se face în felul următor: cureți 2 morcovi, adaugi un castravete și faci un ceai de mătase de porumb. Amesteci cele două compoziții și bei amestecul. Dacă vrei să aibă efect este indicat să bei acest suc minimum 3 săptămâni – lună.

Citește și: Ceaiul care curăță plămânii de toxine

Sucul de țelină și ridichii este un alt remediu natural util pentru curățarea rinichilor. Sucul se prepară în felul următor: se spală bine țelina și ridichile și se taie cât mai mic. Ulterior se pun în blender. Sucul se bea dimineața și este bine să-ți faci un obicei din a bea acest suc de cel puțin 2 ori pe săptămână pentru o lună de zile.

Iată ce alimente detoxifică rinichii:

Citește și: S-a vindecat de COVID-19 la 107 ani. ”Nu ia medicamente și îi mulțumește lui Dumnezeu în fiecare zi”

Strugurii. Aceste fructe conțin o substanță numită resveratrol despre care specialiștii susțin că poate să scadă inflamația rinichilor.

Afinele. Sunt studii care susțin că un consum regulat de afine ar putea reduce incidența infecțiilor urinare.

Consumă multe alimente cu proprietăți diuretice: portocale, struguri, lămâi, grepfrut, țelină, morcovi, castraveți, mere, pepene roșu, pepene galben și salată verde.

Evită consumul de băuturi alcoolice sau care conțin mult zahăr, întrucât determină eliminarea mai rapidă a calciului din organism.

Bea apă cât mai multă. Atunci când bei multă apă, nu numai că vei ajuta la eliminarea toxinelor din corp, dar cu ajutorul apei va avea loc o diluare a toxinelor care trec prin rinichi. Medicii spun că atunci când urina este închisă la culoare este primul semn că nu bei suficientă apă într-o zi.

Limitează consumul de sare. Fă-ți un obicei din a citi eticheta produselor pe care le cumperi și fii atentă la cantitatea de sare a alimentelor.