Sari la conținut

Risc crescut de diabet pentru persoanele care au avut această boală!

Din cuprinsul articolului

Diabetul este una dintre cele mai complexe boli. Aceasta poate fi ținută sub control cu ajutorul alimentației și tratamentului, în funcție de forma manifestată.

Cercetătorii au descoperit că apariția diabetului poate fi influențată de istoricul anumitor boli, precum COVID.

Persoanele care s-au vindecat de COVID, se pare, au un risc mai mare de a dezvolta diabet.

De fapt, încă de la descoperirea virusului, specialiștii au observat că infecția provocată de SARs-CoV-2 lasă, de fapt, multe sechele asupra organismului.

Virusul poate ataca orice parte a organismului, iar simptomele pot rămâne chiar și după vindecare. Cu atât mai mult, după câteva luni de la vindecare, anumite persoane încă acuză dezvoltarea unor probleme de sănătate noi.

Diabetul poate fi provocat de COVID

Noul studiu de amploare, publicat în revista Lancet, sugerează că cei care s-au recuperat de COVID-19 în ultimul an au avut un risc cu 40 la sută mai mare de diagnosticare cu diabet de tip 2, comparativ cu cei care nu s-au îmbolnăvit de COVID-19., notează Ziare.com.

În general, aproximativ unu la sută dintre persoanele care au avut COVID-19 au dezvoltat diabet atunci când altfel probabil nu l-ar fi dezvoltat. Astfel, după COVID, medicii au subliniat că aceste persoane au un risc mai crescut de a dezvolta diabet.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune în care pancreasul nu produce suficientă insulină/ Boala este mai frecventă în rândul adulților. Nu există leac, dar pierderea în greutate și alimentația echilibrată și sănătoasă pot ajuta la gestionarea bolii.

Și persoanele care au avut infecții ușoare sau asimptomatice cu SARS-CoV-2 ar putea dezvolta diabet, însă riscul este mai mare pentru cei care au avut simptome severe de COVID-19.

Cu siguranță, cercetătorii susțin că nu există o asociere directă și clară în privința celor 2 afecțiuni. Specialiștii nu cred că infecția cauzează, cu siguranță, diabet, dar anumite persoane pot fi predispuse.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel