joi, decembrie 8, 2022

Un studiu recent făcut de Universitatea din Missouri, a demonstrat că cei care la un anumit supliment sunt expuși riscului de a face cancer la creier și metastaze.

în timp ce foloseau tehnologia imagistică bioluminiscentă pentru a studia modul în care suplimentele de nicotinamidă ribozidă funcționează în interiorul organismului, cercetătorii au făcut o nouă descoperire.


Suplimentele alimentare comerciale

Suplimentele alimentare comerciale, cum ar fi nicotinamidă ribozidă (NR), o formă de vitamina B3, au fost asociate cu beneficii legate de sănătatea cardiovasculară, metabolică și neurologică, în studiile anterioare. Cu toate acestea, noi cercetări de la Universitatea din Missouri (MU) au descoperit că NR ar putea crește riscul de boli grave, inclusiv dezvoltarea cancerului.

Te-ar mai interesa: Ce declanșează albirea prematură a părului. De la ...

Oamenii de știință au descoperit că nivelurile ridicate de NR nu numai că ar putea crește riscul de a dezvolta cancer de sân, dar ar putea, de asemenea, să conducă acest tip de cancer la creier sau către diferite metastaze.

Elena Goun, profesor de chimie la MU și autorul studiului, a spus că odată ce cancerul ajunge la creier, rezultatele sunt fatale, deoarece nu există opțiuni de tratament viabile în acest moment.

”Unii oameni le iau (vitaminele și suplimentele, n.red.) deoarece presupun automat că vitaminele și suplimentele au numai beneficii pozitive pentru sănătate, dar se știe foarte puțin despre modul în care funcționează de fapt”, a spus Goun, potrivit scitechdaily.com.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra: Perioadă crâncenă pentru omenire! Tr...

După moartea tatălui ei, în vârstă de 59 de ani, la numai trei luni după ce a fost diagnosticat cu cancer de colon, Goun a fost mai determinată să înțeleagă mai bine metabolismul acestei boli sau a modului în care se răspândește în organism.

Cu ce se hrănesc celulele canceroase?

Deoarece NR este un supliment cunoscut care, teoretic, ajută la creșterea nivelurilor de energie celulară, iar celulele canceroase se hrănesc cu acea energie, Goun a vrut să investigheze rolul NR în dezvoltarea și răspândirea cancerului.

Te-ar mai interesa: Bolile de tiroidă. Endocrinolog: ”La 50 de ani exi...

„Munca noastră este deosebit de importantă, având în vedere disponibilitatea comercială largă și un număr mare de studii clinice umane în curs de desfășurare, în care NR este utilizat pentru a atenua efectele secundare ale terapiei cancerului la pacienți”, a spus Goun.

Cercetătorii au folosit această tehnologie pentru a compara și a examina cât mai multe niveluri de NR care au fost prezente în celulele canceroase, celulele T și țesuturile sănătoase.

Te-ar mai interesa: Horoscop SĂNĂTATE. Mihai Voropchievici, avertismen...

”În timp ce NR este deja utilizat pe scară largă la oameni și este investigat în atât de multe studii clinice în curs de desfășurare pentru aplicații suplimentare, o mare parte din modul în care funcționează NR este o cutie neagră – nu este înțeles”, a spus Goun.

Tehnică nouă de imagistică

”Așadar, asta ne-a inspirat să venim cu această tehnică de imagistică nouă bazată pe imagistica bioluminiscentă ultrasensibilă, care permite cuantificarea nivelurilor NR în timp real într-o manieră non-invazivă. Prezența NR este afișată cu lumină și, cu cât lumina este mai strălucitoare, cu atât NR este prezent mai mult.”

Te-ar mai interesa: Sindromul bărbatului scund este real, spun oamenii...

Diferite tipuri de afecțiuni de sănătate

Potrivit lui Goun, concluziile studiului subliniază importanța investigațiilor atente ale potențialelor efecte secundare ale suplimentelor precum NR înainte de utilizarea acestora la persoanele care pot avea diferite tipuri de afecțiuni de sănătate.

Goun își dorește să ofere informații care ar putea duce la dezvoltarea anumitor inhibitori care să contribuie la eficiența terapiilor împotriva cancerului, cum ar fi chimioterapia, în tratarea cancerului. Cheia acestei abordări, a spus Goun, este să o privim dintr-un punct de vedere al medicinei personalizate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private