duminică, octombrie 2, 2022

Risc de infectare. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel avertizează că anumite gesturi ne pot pune în pericol de infectare cu noul coronavirus, fără să ne dăm seama.

E vorba de salutul cu pumnul. Unii îl practică gândindu-se că așa se feresc de infectare, însă nu e deloc așa.

”Nu trebuie să mai dăm noroc așa! De ce? Pentru că putem lua virusul de pe pumnul celuilalt, apoi gestul imediat umrător e să punem pumnul în palmă. Am contaminat palma, după care ne scărpinăm pe față, ducem mâna la gură și lăsăm virusul acolo unde vrea el să fie. Adică, trebuie să fim atenți foarte mult la gestică,” a declara prof. dr. Streinu-Cercel pentru postul Medika TV.

Te-ar mai interesa: Andreea Tonciu a rupt tăcerea despre scandalul naș...

Gestul care ne poate îmbolnăvi
Gestul care ne poate îmbolnăvi: ”Nu mai dați noroc așa!”

Risc de infectare

Medicul a mai spus că pentru a preveni infecția e necesar și să purtăm masca de protecție corect. Adică să acopere gura și nasul, iar banda de deasupra trebuie să fie așezată aproape de față și de nas, fără să lase spațiu. Masca trebuie purtată tot timpul din momentul în care am ieșit afară din casă. Inclusiv în propriul autoturism chiar dacă suntem singuri.

”Mașinile nu au filtre care pot opri intrarea virusurilor și e necesar să purtăm masca, mai ales dacă avem pornit aerul condiționat pe recirculare,” a subliniat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov: acesta este cel mai simplu prog...

Scopul nostru al tuturor, în acest moment, ar fi să oprim circulația acestui virus. Și acest lucru îl putem face, potrivit prof. Streinu-Cercel respectând toți regulile de prevenție.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private