Sari la conținut

Riscul de spitalizare, redus cu aproape 70% în cazul acestor persoane! Iată ce trebuie să faci

pacient Covid
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un nou val Covid

Din cuprinsul articolului

Un nou studiu atestă faptul că riscul de spitalizare este redus cu aproximativ 70% în cazul persoanelor vaccinate cu schema completă de imunizare. Specialiștii subliniază faptul că administrarea completă a vaccinului este esențială pentru o protecție sporită împotriva virusului.

Experții în sănătate susțin că riscul spitalizării poate fi redus cu până la 70% în cazul persoanelor care au schema completă de vaccinare.

De asemenea, studiul mai relevă și faptul că persoanele care s-au infectat după vaccinare au probabilități aproape duble de a fi asimptomatici.

Riscul spitalizării, redus cu 70%

Riscul ca persoanele vaccinate cu schema completă să fie spitalizate după ce au contractat COVID-19 se reduce cu peste 70%, comparativ cu cele neimunizate.

Potrivit RADOR, un studiu apărut în publicaţia de ştiinţă „The Lancet” mai arată că oamenii testaţi pozitiv după ce au fost inoculaţi cu ambele doze, adică, aceia care s-au contaminat post-vaccinare, au probabilităţi aproape duble de a fi total asimptomatici.

Mai precis, dintre adulții care au suferit o infecție post-vaccinare posibilitatea ca boala să fie asimptomatică a crescut cu 63% după ce au primit prima doză și la 94% după ce au primit ambele doze – relevă studiul publicat în „The Lancet”.

Totodată riscul de a contracta COVID de lungă durată, adică, atunci când simptomele persistă după 28 de zile de la infectare, se reduce la jumătate la cei imunizați cu schema completă, persoanele mai vulnerabile la o infecție post-vaccinare după ce au primit o doză sunt adulții învârstă, mai fragili, de peste 60 de ani, precum și adulții vârstnici, care au și alte patologii, precum obezitate, boli cardiace renale sau pulmonare.

Experta Claire Steves de la King’s College din Londra, co-autoare a studiului, subliniază că procesul de contaminare după vaccinare nu este surprinzător și nu anulează faptul că serurile își îndeplinesc exact misiunea pentru care au fost dezvoltate, de a salva vieţi și de a preveni o boală gravă. Experta amintește că alte studii au demonstrat că rata de mortalitate la pacienții spitalizați cu COVID s-a situat în jur de 27%, dar că acest procent seâ-ar putea reduce în mare măsură în urma imunizării și astfel pot fi evitate spitalizările.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel