Categories: Ştiri sănătate

Riscul de spitalizare, redus cu aproape 70% în cazul acestor persoane! Iată ce trebuie să faci

Din cuprinsul articolului

Un nou studiu atestă faptul că riscul de spitalizare este redus cu aproximativ 70% în cazul persoanelor vaccinate cu schema completă de imunizare. Specialiștii subliniază faptul că administrarea completă a vaccinului este esențială pentru o protecție sporită împotriva virusului.

Experții în sănătate susțin că riscul spitalizării poate fi redus cu până la 70% în cazul persoanelor care au schema completă de vaccinare.

De asemenea, studiul mai relevă și faptul că persoanele care s-au infectat după vaccinare au probabilități aproape duble de a fi asimptomatici.

Riscul spitalizării, redus cu 70%

Riscul ca persoanele vaccinate cu schema completă să fie spitalizate după ce au contractat COVID-19 se reduce cu peste 70%, comparativ cu cele neimunizate.

Potrivit RADOR, un studiu apărut în publicaţia de ştiinţă „The Lancet” mai arată că oamenii testaţi pozitiv după ce au fost inoculaţi cu ambele doze, adică, aceia care s-au contaminat post-vaccinare, au probabilităţi aproape duble de a fi total asimptomatici.

Mai precis, dintre adulții care au suferit o infecție post-vaccinare posibilitatea ca boala să fie asimptomatică a crescut cu 63% după ce au primit prima doză și la 94% după ce au primit ambele doze – relevă studiul publicat în „The Lancet”.

Totodată riscul de a contracta COVID de lungă durată, adică, atunci când simptomele persistă după 28 de zile de la infectare, se reduce la jumătate la cei imunizați cu schema completă, persoanele mai vulnerabile la o infecție post-vaccinare după ce au primit o doză sunt adulții învârstă, mai fragili, de peste 60 de ani, precum și adulții vârstnici, care au și alte patologii, precum obezitate, boli cardiace renale sau pulmonare.

Experta Claire Steves de la King’s College din Londra, co-autoare a studiului, subliniază că procesul de contaminare după vaccinare nu este surprinzător și nu anulează faptul că serurile își îndeplinesc exact misiunea pentru care au fost dezvoltate, de a salva vieţi și de a preveni o boală gravă. Experta amintește că alte studii au demonstrat că rata de mortalitate la pacienții spitalizați cu COVID s-a situat în jur de 27%, dar că acest procent seâ-ar putea reduce în mare măsură în urma imunizării și astfel pot fi evitate spitalizările.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

6 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

7 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

7 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

8 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia